Joukkuekaveri paljasti: Yli 1 000 NHL-ottelun tähtipuolustaja lopetti uransa

Yli 1 000 ottelua NHL:ssä pelannut puolustajatähti Shea Weber, 36, on päättänyt jääkiekkoilijan uransa, paljastaa Jonathan Drouin.

Jo kesällä vahvistettiin, ettei lukuisista vammoista kärsinyt, Montreal Canadiensia kipparoinut Weber tule pelaamaan tällä kaudella. Monet ovat spekuloineet, että kovalaukauksisen kanadalaiskonkarin koko ura voi olla hyvin ohi – ja niin onkin, Jonathan Drouin sanoo nyt.

Montreal Canadiensissa kaudesta 2017–18 lähtien pelannut Drouin kertoi tuoreeltaan La Pressen mukaan, että Weber on päättänyt "mennä eteenpäin tekemään muuta elämässään".

– Hän on mukana kykyjenetsinnässä Marcin (Bergevin, Canadiensin GM) kanssa. Hän tekee jotain muuta. Asia on niin, että hän lopetti. Kaikki tietävät sen nyt, hän ei tule meille takaisin. Jääkiekkoilu on ohi, Drouin sanoi.

Virallista ilmoitusta Weberin uran loppumisesta ei ole tehty eikä Canadiens ole asiaa vahvistanut. Weberin keskimäärin 7,9 miljoonaa dollaria kaudessa tuovasta sopimuksesta on jäljellä vielä viisi vuotta.

Muun muassa maailmanmestaruuden, World Cupin ja kaksi olympiakultaa urallaan voittanut Weber on tahkonnut NHL:ssä runkosarjassa kaikkiaan 1 038 ottelua ja pudotuspeleissä 97 taistoa. Hän on nakuttanut taalaliigan runkosarjassa 224+365=589 pistettä ja pudotuspeleissä 18+24=42 pinnaa.

Weber on pelannut seitsemän kertaa NHL:n tähdistöottelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat