"Se on kuin kello kolmen juurihoito" – golfin huippukisan kauhuväylällä pulikoi vuosittain 100 000 palloa, Ryan Moore löi hole in onen suoraan kuppiin

Viidenneksi majoriksi kutsutun Players Championshipin "kauhuväylä" 17 on kuuluisa siitä, että pelaajat näkevät siinä vettä enemmän kuin ruotsinlaiva. Yhdysvaltalaisesta Ryan Moore onnistui harvinaisessa tempussa ja sai pallon avauslyönnillä reikään. 

Arvioiden mukaan TPC Sawgrassin Stadium-kentällä lyödään vuosittain 100 000 palloa veteen. Ryan Mooresta tuli vasta yhdeksäs pelaaja, joka tekee väylällä hole in onen Players Championship -kilpailussa. 

Kisan avauspäivänä peräti 14 ammattilaisgolfaria löi pallon veteen, mutta Moore onnistui täydellisesti ja löi pallon hiekkamailalla kuppiin. Mooren lyönti osui ensin lippuun ja tippui siitä sisään. 

Viimeksi Playersissä pallon on saanut 17. väylällä yhdellä lyönnillä kuppiin Sergio Garcia, joka teki tempun 2017. 

Moore sanoi, että hän on väylällä yleensä erittäin tyytyväinen pariin. 

– Olen tehnyt monta birdietä (yksi alle ihannetuloksen) ja olen lyönyt pallon joitain kertoja veteen. Mutta kukapa ei olisi lyönyt, olen kuitenkin ollut mukana jo 12. kertaa, Moore heitti. 

Playersin kärjessä ovat avauspäivän jälkeen Tommy Fleetwood ja Keegan Bradley, jotka ovat molemmat tuloksessa seitsemän alle parin. 

MAINOS

The Players Championshipin suorat lähetykset C Morella:

Perjantai: C More Sport 2 klo 19.00-01.00, cmore.f1 klo 13.30-01.00
Lauantai: C More Sport 2 klo 20.00-01.00, cmore.f1 klo 14.30-01.00
Sunnuntai: C More Sport 2 klo 19.00-00.00, cmore.f1 klo 14.00-00.00

C Moren sivuille tästä

Viime vuoden Playersissä veteen lumpsahti 17. väylällä 54 palloa. Aaron Baddeleyllä on tainnut kisan historian aikana jäädä suurimmat traumat väylästä, sillä hän on lyönyt vuodesta 2003 lähtien veteen 13 palloa. 

Yleensä 121 jaardin (111 metriä) par kolmonen on helppo rasti ammattigolfarille, mutta väylästä tekee vaikeaksi sijoittaminen keskelle lampea. Viheriölle johtaa vain kapea väylä. 

– Se on kuin aika juurihoitoon kello kolmelta. Ajattelet sitä aamulla ja fiilis on huono koko päivän, Mark Calcavecchia kuvaili vuonna 2009. 

Itse Tiger Woods sai haivat väylän kauheuden viime vuonna. Hänen voittomahdollisuudet katosivat kuuluisan väylän lampeen. Tänä vuonna Woods teki tyylillään parin. 

Hienon uran tehnyt Phil Mickelson on lyönyt Playersissä 17. väylällä urallaan veteen yhdeksän palloa. 

– Tämä on yksi harvoista väylistä, jossa ei ole keinoa pelastautua, ei ole virhemarginaalia. Tässä ei ole aluetta, josta voi palata takaisin, Mickelson sanoi vuonna 2007. 

– Se on kaikki tai ei mitään- tyyppinen lyönti. 

Golf entistä kattavammin C Morella

C Moren suoratoistopalvelu cmore.fi tarjoaa jatkossa PGA-turnauksista entistä enemmän sisältöä. Cmore.fissä pääsee seuraamaan kiinnostavimpien ryhmien pelaamista alusta loppuun. PGA Tour Featured Groups -lähetys käynnistyy Suomen aikaa iltapäivällä ja jatkuu siihen saakka kun varsinainen kansainvälinen signaali päättyy.

Alla olevalla videolla Tiger Woodsin komea avaus 17. väylällä. 


Lue myös:

    Uusimmat