Poikkeuksellinen mailaratkaisu golftähtien joukossa – viheriöiden tiedemies otti ohjat Mastersissa

Yhdysvaltalaiset Bryson DeChambeau ja Brooks Koepka johtavat golfin Masters-suurturnausta torstaina pelatun avauskierroksen jälkeen Augustassa. 

DeChambeau ja Koepka pelasivat kierroksen 66 lyönnillä eli kuusi alle parin. Se oli DeChambeaulle ensimmäinen alle 70 lyönnin kierros Augustassa. 

Viimeisellä väylällä DeChambeau kolautti pallon viheriön lipputankoon. Jos hän olisi pyytänyt tangon poistamista ennen noin 175-metristä lähestymislyöntiä, tuloksena olisi voinut olla eagle. Nyt pallo jäi viiden sentin päähän reiästä. 

– Olisi pitänyt ottaa lipputanko pois. Mutta lyönti oli muutenkin upea, ja oli hieno putata hieno kierros pakettiin, hyväntuulinen DeChambeau kommentoi. 

Alla video DeChambeaun tilanteesta 18. reiällä. Juttu jatkuu alla.  

Fysiikkaa pääaineenaan yliopistossa opiskellut DeChambeau, 25, tunnetaan golfkenttien tiedemiehenä. Hän on muun muassa muuntanut kaikki rautamailansa yhtä pitkiksi, mikä on ennenkuulumatonta ammattilaisgolfissa. DeChambeaun mielestä se tekee svingistä helpommin toistettavamman. 

Augustasta hänellä on vasta reilun kahden kisan mittainen kokemus. 

– En tiedä pystynkö omaksumaan kentän kaikki nyanssit kolmantena vuotenani, mutta sen voin tehdä, että valmistaudun mahdollisimman hyvin. 

11 reiän jälkeen DeChambeau oli vielä tuloksessa -1, mutta sitten kaikki natsasi. 

– Olipa taianomainen takaysi, kisan johtaja summaa. 

Tähtipelaajien joukosta Phil Mickelson on kolmantena (-5), Dustin Johnson jaetulla 4. sijalla (-4) ja Tiger Woods jaetulla 11. sijalla (-2).


Lue myös:

    Uusimmat