"Se, mitä myyjä sanoo, ei aina ole ainoa totuus" – näin kuluttajan kannattaa toimia, jos käytetystä autosta löytyy kauppojen jälkeen vikaa

Toimi näin, jos käytetty auto ei vastaa sovittua –"Se, mitä myyjä sanoo, ei aina ole ainoa totuus" 1:25
Autokauppariitoihin perehtynyt juristi kertoo, miten kannattaa toimia, jos käytetyn auton kunto ei vastaakaan sovittua.

Autokauppariitoihin perehtynyt juristi kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, mikä on paras toimintatapa silloin, jos käytetyssä autossa on sellaista vikaa, josta ostaja ei ole ollut kaupantekohetkellä tietoinen.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

– Se, mitä myyjä kertoo sieltä autokaupan puolelta, ei aina ole ainoa totuus, kertoo kuluttajaoikeuksiin ja autokauppariitoihin perehtynyt juristi Elina Virtasaari Lakiasiaintoimisto Heinonkoskesta.

Virtasaari vieraili perjantaina MTV Uutiset Livessä kertomassa kuluttajansuojalakiin vuoden alussa tulleista muutoksista, joiden taustalla ovat uudet EU-direktiivit.

Uudistuksia tuli hänen mukaansa myös kuuden kuukauden virheolettamaan, jota pidennettiin nyt 12 kuukauteen. Käytännössä siis käytettyyn autoon vuoden sisällä sen ostamisesta iskevän vian voidaan olettaa olleen autossa jo ostohetkellä. 

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miten Virtasaari kehottaa kuluttajaa toimimaan siinä tapauksessa, että käytetyssä autossa on vikaa.

Katso alta, millainen klausuuli ei autokaupassa enää päde.

Älä mene lankaan, jos auton kauppakirjaan on merkitty tämä ehto – ei vapauta myyjää vastuusta 2:31
KATSO MYÖS: Älä mene lankaan, jos auton kauppakirjaan on merkitty tämä ehto.

Lue myös:

    Uusimmat