Jäävätkö käytettyjen autojen pitkät korjauskierteet historiaan? Lakimuutos pyrkii taklaamaan piinallisen ongelman: "Ollaan sellaisessa korjauslimbossa"

Jos käytetyssä autossa on vikaa, milloin saa vaatia kaupan purkamista? 1:12
Jos käytetyssä autossa on vikaa, kuinka monen tuloksettoman korjausyrityksen jälkeen kuluttaja saa vaatia kaupan purkamista? Autokauppariitoihin perehtynyt juristi Elina Virtasaari kertoi MTV Uutiset Livelle, miten kuluttajansuojalain muutokset vaikuttavat asiaan.

Kun käytetyssä autossa onkin vikaa, on seurauksena valitettavan usein pitkäkestoinen korjauskierre. Kuluttajansuojalakiin tehdyt uudet muutokset pyrkivät helpottamaan kuluttajan kamppailua.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

– Uudessa laissa on pyritty välttämään korjauskierteitä, jotka ovat hyvinkin yleisiä, kun puhutaan käytetyistä autoista. Autoon tulee vikaa, eikä sitä saadakaan korjattua ensimmäisellä tai toisella kerralla, ja sitten ollaan sellaisessa korjauslimbossa, kuluttajaoikeuksiin ja autokauppariitoihin perehtynyt juristi Elina Virtasaari Lakiasiantoimisto Heinonkoskesta kertoo MTV Uutiset Livelle.

– Se maksaa kuluttajalle ja se maksaa myyjälle. Kukaan ei voita, hän jatkaa.

Kuluttajansuojalakiin on vuoden alussa tulleen muutoksen myötä lisätty tarkennus, jolla pyritään vähentämään pitkiä ja kalliita korjauskierteitä.

Virtasaaren mukaan periaatteessa jo yhden tuloksettoman korjauksen jälkeen kuluttajalla on oikeus purkaa kauppa. Lakiin on kuitenkin jätetty pieni jousto, koska esimerkiksi juuri autot ovat kalliita ja monimutkaisia laitteita.

Virtasaari kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla, kuinka monen epäonnistuneen korjauskerran jälkeen käytetyn auton ostaja voi ruveta ehdottamaan kaupan purkamista.

Katso alta, millainen klausuuli ei autokaupassa enää päde.

Älä mene lankaan, jos auton kauppakirjaan on merkitty tämä ehto – ei vapauta myyjää vastuusta 2:31
KATSO MYÖS: Älä mene lankaan, jos auton kauppakirjaan on merkitty tämä ehto.

Lue myös:

    Uusimmat