Mainos

SDP:n puheenjohtajuuspeli meni uusiksi

SDP:n puoluväki on ollut hämmentynyt puheenjohtaja Eero Heinäluoman ilmoituksesta, että hän ei aio asettua ehdolle toiselle puheenjohtajakaudelle. Koko puheenjohtajuuspeli menee nyt täysin uusiksi. Heinäluoman ratkaisun jälkeen ainoa ehdokas on kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Kansanedustaja Jutta Urpilainen kertoo, että hänen pitää ajatella mahdollista ehdokkuuttaan uudelleen. Hän oli perunut ehdokkuutensa puheenjohtajaksi, koska hän oli arvellut, että varsinainen jännite on Heinäluoman ja Tuomiojan välillä, eikä hänellä olisi siinä kisassa mahdollisuuksia.

Myös kansanedustaja Tarja Filatov harkitsee nyt uudelleen, lähteekö hän pyrkimään SDP:n puheenjohtajaksi. Filatov kertoo, että tilanne nyt aivan uusi ja yllättävä ja sitä pitää miettiä. Filatov on SDP:n toinen varapuheenjohtaja, ja hän johtaa myös puolueen eduskuntaryhmää.

Filatovin nimi on ollut esillä, kun julkisuudessa talven mittaan on pohdiskeltu mahdollisia puheenjohtajaehdokkaita. Hän itse on ollut haluton mukaan sellaiseen puheenjohtajavaaliin, jossa näköpiirissä olisi ollut häviö istuvalle puheenjohtajalle.

Myös kansanedustaja Miapetra Kumpula oli täysi ällimystynyt Heinäluoman ilmoituksesta. Hänenkin mielestään tilanne muuttui. Vielä hän ei sanonut mitään uutta asiassa.

Varapuhemies Johannes Koskinen on pohtinut ehdokkuutta jo pitkään. Aiemmin päivällä hän kertoi ilmoittavansa ratkaisustaan parin viikon kuluessa.

Myös varapuheenjohtaja Pia Viitasen sekä kansanedustajien Kimmo Kiljusen ja Maria Guzenina-Richardsonin nimet ilmestyivät ehdokaskaavailuihin. Kimmo Kiljunen sanoo harkitsevansa nyt vakavasti ehdolle asettumista.

- Yllättävän ilmoituksen jälkeen tilanne on auki kokonaisuudessaan. En ainakaan sano tässä vaiheessa ei harkinnalle.

Kansanedustaja Heli Paasio sen sijaan kertoi, että hän ei muuta kielteistä päätöstään asettua ehdolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.