Mainos

SDP:n Mikkola leikkaisi presidentin oikeuksia rohkeammin

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Jukka Mikkola olisi valmis leikkaamaan presidentin valtaoikeuksia vielä Paavo Nikulan valtiosääntökomitean esityksiä reippaammin.

Mikkola sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että eduskunnan asemaa voitaisiin korostaa presidenttiin nähden esitettyä enemmän. Mikkola arvioi kuitenkin, että Nikulan komitean esityksillä on parhaat toteutumismahdollisuudet.
-Olen sitä mieltä, että presidentin valtaoikeuksien supistamisessa olisi voitu mennä hiukan Nikulan komiteaa rohkeampaankin suuntaan. Eduskunnan yleistä asemaa olisi voinut korostaa presidentin asemaan nähden hallituksen muodostamisessa ja muutenkin, Mikkola hahmottelee.

-Tässä täytyy hyväksyä sellainen vaihtoehto, jonka taakse tulee niin selvä enemmistö, että se toteutuu. Nikulan komitealla on nämä edellytykset. Sen läpimenon mahdollisuudet ovat paremmat kuin millään muulla vaihtoehdolla, Mikkola arvioi.

Aiemmin mm. sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja on asettunut presidentin valtaoikeuksien tiukan karsimisen kannalle. Kokoomuksen johto ja presidentti Martti Ahtisaari sen sijaan ovat jarrutelleet valtaoikeuksien rajaamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.