SDP:n ja keskustan välisen myrskyn seuraukset muhivat kulisseissa – Pöllöraati: "Jälkipeli vahvistaa koston kierrettä"

7:54
Katso Pöllöraadin arvio hallituksen kehysriihen lopputuloksesta!

Pöllöraadin mielestä hallituksen kehysriihen tulokset jäivät laihoiksi. Myrsky SDP:n ja keskustan välillä ei myöskään väistynyt mihinkään, vaikka sopu löydettiin. Jälkipeli jatkuu yhä kulisseissa.

Yhdeksän päivää kestänyt hallituksen kehysriihi tuli tiensä päähän torstaina. Pitkään kestäneiden neuvottelujen aikana esillä oli hallituskriisi ja mahdollisesti jopa hallituksen kaatuminen.

Uutisaamun Pöllöraadissa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen poliittista kädenvääntöä olivat perjantaina ruotimassa MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen, Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen sekä Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

– Aikamoinen savotta näytti olevan. Työtä on riittänyt, Jenni Tamminen kommentoi.

Varsinkin keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) puheet valtion velkaantumisen hillitsemisestä eivät uponneet Pöllöraadin jäseniin.

– Kaiholla muistelen "vappusatasta", se oli sentään ymmärrettävä rahayksikkö. Nyt puhutaan miljardeista. Tämä on rahanjakohallitus, eikä se muutu kahden vuoden aikana mihinkään, Ilkka Ahtiainen arvioi.

Kuka johti neuvotteluja lopulta?

Hallitus löysi sovun tulehtuneeseen tilanteeseen keskiviikkona. Monia jäi kuitenkin pohdituttamaan, kenen sana painoi eniten neuvotteluissa?

– Mediassa on maalailtu sellainen kuva, että pääministeri Marin on kylmän viileästi laittanut rajat keskustan vaatimuksille. Näyttää siltä, että keskusta on ainoa, joka on tosissaan harkinnut eroa hallituksesta, Tamminen totesi.

Talouselämän Jussi Kärki näkee SDP:n suoriutuneen parhaiten neuvottelujen jälkipuinnista.

– Tuntuu, että tässä pelataan Musta-Pekka keskustan käteen, ettei neuvotteluista olisi tullut mitään, mitä he olisivat halunneet, Kärki analysoi.

– Jälkipeli vahvistaa koston kierrettä, joka on ollut pinnalla jo aikaisemmin, Ahtiainen totesi keskustan ja SDP:n väleistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja