Kriisiytyneissä kehysneuvotteluissa pohditaan vakavasti hallituksen yhteistyön jatkoa: "On kyse aidosta pattitilanteesta"

Kriisiytyneissä kehysneuvotteluissa pohditaan vakavasti hallituksen yhteistyön jatkoa:"On kyse aidosta pattitilanteesta" 1:45
Katso videolta erikoistutkija Jenni Karimäen haastattelu.

Hallituksen kehysneuvottelut ovat kriisiytyneet ja edenneet erittäin vaikeasti, ja alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu riihi jatkuu nyt kahdeksatta päivää. Päällä on hallituskriisi ja puhutaan jopa hallituksen kaatumisesta.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki pitää kuitenkin todennäköisempänä sitä, että hallitus pysyy pystyssä.

– Kaikki mahdollisuudet ovat ilmassa, mutta koska neuvotteluja edelleen jatketaan, niin hallituksen jatko on kuitenkin todennäköisempää kuin sen kaatuminen, Karimäki sanoi MTV:n Uutisaamussa.

Erikoistutkijan mukaan on selvää, että kehysneuvotteluissa ei nyt käydä keskusteluja pelkistä asiakysymyksistä, vaan niissä on on kyse laajemmista periaatteellisista kysymyksistä, joissa pohditaan hallituksen yhteistyön edellytyksiä.

– Neuvotteluissa käydään läpi periaatteellisia kysymyksiä, vieläkö hallituspuolueet löytävät yhteisen linjan ja voidaanko hallitusyhteistyötä jatkaa vielä kaksi vuotta.

– Tässä on varmasti kyse aidosta pattitilanteesta. Totta kai politiikkaan aina liittyy akuutin tilanteen ulkopuolisia tilanteita, kuten kesäkuun kuntavaalit. Kyse on monen asian summasta, Karimäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat