IS: Annika Saarikko paljastaa, mikä ratkaisi keskustan jäämisen hallitukseen – kiistää, että kaikki olisi ollut vain teatteria

8:55
Katso yllä oleva video: Politiikan hullu viikko on takana – tämä hallituksen puoliväliriihestä jäi käteen!

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, mikä ratkaisi puoleen jäämisen hallitukseen kehysriihessä syntyneen pattitilanteen jälkeen.

Kehysriihen neuvottelut ajautuivat hallituskriisiin tiistai-iltana, kun vastaan tuli todellinen umpikuja.

Keskustan eduskuntaryhmä kuitenkin päätti puolueen puheenjohtaja Saarikon johdolla keskiviikkoaamuna, että neuvotteluja jatketaan vielä.

Tätä ennen Saarikko oli käynyt keskustelun pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa keskiviikkoaamuna.

Saarikko kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa lähettäneensä Marinille jo aamulla viestin, ettei keskusta lähde hallituksesta.

Lisäksi hän paljastaa, että puolue jäi hallitukseen vakauden säilyttämisen vuoksi. Puheenjohtaja oli saanut lukuisia yhteydenottoja keskusta-vaikuttajilta ja kansalaisilta.

– Yhteydenotoissa vedottiin, että hallituksen kaatumisesta syntyvä sekava tilanne olisi liian raskas Suomelle kestettäväksi. EU:n elpymispaketti on vaikeuksissa eduskunnassa. Poliittinen tilanne olisi ollut epäselvä tilanteessa, jossa yritykset tarvitsevat vakaata toimintaympäristöä.

– Tilanteessa ei ollut hyviä vaihtoehtoja. Meillä on hallituskumppaneiden kanssa eriseuraisuutta talouspolitiikassa, mutta keskustan lähtö olisi johtanut ennen aikaisiin eduskuntavaaleihin. Valitsin vakauden.

Saarikko kiistää IS:lle, että kyseessä olisi ollut keskustan kesäteatteriesitys. Hänen mukaansa tilanne pääsi eskaloitumaan juuri sen vuoksi, että hallituskumppanit ajattelivat liian pitkään pyörittävän kesäteatteria.

– Aika hyvä saisi olla, jos tällaisen pystyisi käsikirjoittamaan. Minulla olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos keskustan linjat olisivat menneet läpi vähemmällä vääntämisellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja