Mainos

Scifi-kirjallisuuden Tähtivaeltaja-palkinto Risto Isomäelle

Isomäen Sarasvatin hiekkaa on ekologinen trilleri, joka varoittaa lukijoita siitä, mihin maapallon nykyinen kehitys saattaa pahimmillaan johtaa.

Tähtivaeltaja-palkinto on annettu tänä vuonna kirjailija Risto Isomäen romaanille Sarasvatin hiekkaa.

Palkinto myönnettiin vuonna 2005 julkaistusta parhaasta science fiction -kirjasta. Palkinnon myöntää Helsingin Science Fiction Seura.

Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa on ekologinen trilleri, joka varoittaa lukijoita siitä, mihin maapallon nykyinen kehitys saattaa pahimmillaan johtaa. Kirjan on julkaissut Tammi.

Vuosittain jaettava palkinto on vain kerran aiemmin mennyt suomalaiselle, vuonna 2000 Pasi Jääskeläisen Missä junat kääntyvät -teokselle.

Palkintoperusteissa seura kiittää Isomäkeä muun muassa siitä, että Sarasvatin hiekkaa edustaa suomalaisessa tieteiskirjallisuudessa harvinaista suuntausta: kovaan tieteeseen pohjautuvaa tulevaisuuden ennakointia.

Isomäki on käsitellyt ekologisia kysymyksiä koko tuotantonsa ajan niin fiktiivisen kuin tietokirjallisuudenkin kautta. Häneltä on ilmestynyt muun muassa novellikokoelma Kristalliruusu (1991) sekä romaanit Gilgamesin tappio (1994), Pimeän pilven ritarit (1997) ja Herääminen (2000).

Tähtivaeltaja-palkinnon voitti viime vuonna M. John HarrisoninValo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.