Mainos

Schröderin SPD:lle kaksoistappio osavaltiovaaleissa

Liittokansleri Gerhard Schröderin sosiaalidemokraattinen puolue on kärsinyt roiman tappion kaksissa osavaltiovaaleissa Saksassa.

Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin sosiaalidemokraattinen puolue (SPD) kärsi sunnuntaina raskaan tappion niin Hessenin kuin Ala-Saksinkin osavaltiovaaleissa.

Alustavien virallisten tulosten mukaan vaalien voittajaksi nousi oppositiossa oleva Saksan kristillisdemokraattinen puolue (CDU). Se vei Schröderin kotiosavaltion eli Ala-Saksin ykköspuolueen aseman SPD:ltä, joka oli pitänyt osavaltiossa valtaa 13 vuotta. SPD sai Ala-Saksissa 33,4 prosenttia äänistä, kun se edellisissä vaaleissa 1998 sai 47,9 prosenttia. CDU sai 48,3 prosenttia, kun edellisissä vaaleissa sen äänisaalis oli 35,9 prosenttia.

Hessenissä CDU piti valta-asemansa ja lisäsi enemmistöään. Puolue sai äänistä 48,8 prosenttia, kun edellisissä vaaleissa vuonna 1999 se sai 43,4 prosenttia. SPD:n kannatus putosi Hessenissä 29,1 prosenttiin. Edellisissä vaaleissa puolue ylsi 39,4 prosenttiin.

Vihreät saivat ennusteiden mukaan Hessenissä noin 10 prosenttia äänistä ja Ala-Saksissa 7,6 prosenttia. Vapaiden demokraattien (FDP) ääniosuudeksi tuli Ala-Saksissa 7,9 prosenttia ja Hessenissä kahdeksisen prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.