Mainos

Schröder vaati Britanniaa kuriin EU:n verotuspolitiikassa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder varoitti tiistaina Britanniaa poikkeamasta EU:n yhteisestä linjasta unionin verotuspolitiikassa.

Schroder, Gerhard

Schröder sanoi, että EU:n huippukokouksessa Helsingissä on päästävä sopuun EU:n veropaketista, jonka tavoitteena on haitallisen verokilpailun estäminen.

-Ei tule kuuloonkaan, ettemme pääsisi sopimukseen Helsingissä, liittokansleri sanoi. Asiasta on hänen mukaansa keskusteltu jo liian kauan. Verotuspaketista ei päästy yksimielisyyteen EU:n valtiovarainministereiden kokouksessa Brysselissä eilen.

Britannia ei antanut periksesi vaatimuksestaan pitää kansainväliset joukkovelkakirjat jäsenmaasta toiseen maksettaville korkotuloille kaavaillun 20 prosentin lähdeveron ulkopuolella. Schröder sanoi Britannian kantaa "valitettavaksi" ja kehotti harkitsemaan asiaa uudelleen, koska muuten sitä uhkaa eristyneisyys.

-Kun neljätoista maata on onnistunut sopimaan yhteisestä maltillisesta kannasta, viidennentoista maan pitäisi miettiä, aikooko se kokonaan eristää itsensä, Schröder sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.