Savukinkku-fetapiirakka

Valmistetaan suolainen piirakka pyöreään ruis-kaurapiirakkataikinaan savukinkku-fetatäytteellä.

Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti. Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai -riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.

Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa. Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g) tai ½ pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte:

200 g ylikypsää saunapalvikinkkua

10 cm purjosipulia (n. 50 g)

1 d1 aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)

200 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa

½ dl tuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)

2½ dl mustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa + mustapippuria)

2 munaa

Tee näin:

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.

Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai -poroa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja