Valmistetaan suolainen piirakka pyöreään ruis-kaurapiirakkataikinaan savukinkku-fetatäytteellä.
Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti. Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai -riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.
Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa. Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g) tai ½ pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
200 g ylikypsää saunapalvikinkkua
10 cm purjosipulia (n. 50 g)
1 d1 aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
