Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Savukinkku-fetapiirakka

Julkaistu 08.04.2013 16:41

Valmistetaan suolainen piirakka pyöreään ruis-kaurapiirakkataikinaan savukinkku-fetatäytteellä.

Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti. Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai -riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.

Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa. Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g) tai ½ pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte:

200 g ylikypsää saunapalvikinkkua

10 cm purjosipulia (n. 50 g)

1 d1 aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)

200 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa

½ dl tuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)

2½ dl mustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa + mustapippuria)

2 munaa

Tee näin:

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.

Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai -poroa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Sumo video id

Lisää aiheesta:

KinkkupiirakkaSavulohi-parsapiirakkaJuhlien riistapiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatillaPyöreä kinkku-juustopiirakkaMehevä lihapiirakka kannella
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!