Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin resepti

Julkaistu 24.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden neljännessä jaksossa leivottiin brittien klassikkotuotteita.

Voitaikina

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Paistoon

  • 500 g kuivia herneitä

Täyte

  • 250 g yleisperunaa kuorittuna ja keitettynä
  • 2 rkl voita
  • 1 kpl (iso) sipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g cheddar-juustoraaste
  • 80 g babypinaattia
  • 0,5 tl sinappijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,25 tl muskottipähkinää

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna

Koristelu

  • ylijäämätaikinaa

Valmistusohje

POHJA: Lämmitä uuni 200 asteeseen.  Sekoita jauhot, jääkylmä vesi ja puolet voista taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Kauli taikina neliöksi. Viipaloi loput voista puolelle taikinaa. Käännä töinen puoli voipuolen päälle. Kauli taikina uudestaan neliöksi. Taita taikina kolmeen osaan yhteen suuntaan ja kahteen osaan toiseen suuntaan. Kaulitse ja toista edellinen kohta 2-3 kertaa. Kauli ohueksi levyksi.

Leikkaa sopiva pala piirakkavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja säästä loput piirakan kantta ja koristelua varten. Jäähdytä noin 15min. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Peitä pohja leivinpaperilla ja kaada herneet vuoan pohjalle painoksi. Esipaista 15-20min. 

TÄYTE: Leikkaa peruna pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli sekä pinaatti. Kun sipuli on pehmeää, lisää jauhot ja paista noin minuutti. Kaada maito joukkoon koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, lisää perunat, raastettu cheddar, sinappijauhe sekä kuohukerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja sekoita hyvin.  Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
 

KOKOAMINEN JA PAISTAMINEN: • Kauli loput lehtitaikinasta hieman vuokaa isommaksi ja asettele piirakan päälle. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja säästä yli mennyt taikina. Purista taikinan reunat haarukalla ja leikkaa piirakan kanteen viiltoja. Tee ylijäämätaikinasta esim. lehtiä ja koristele. Voitele piirakan päällinen kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 min.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Brittiläinen sipulipiirakka, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Cheddar-peruna-sipulipiirakka, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti