Mainos

Savonlinnan kaupunginteatteri 90-vuotias

Talouden kurjimuksessa oleva Savonlinnan kaupunginteatteri tarjoaa kevään aikana peräti kaksi pohjoismaista kantaesitystä. Niistä toinen, Lahjakas Herra Ripley, on maailmankuuluun rikosromaaniin perustuva hyytävä trilleri.

Tom Ripley, sivistynyt huijari ja psykopaatti, iskee Savonlinnassa katsojien tajuntaan varsin ajankohtaisella teemalla.

- Ei tämän parempaa ajankuvaa voisi olla yhteiskunnasta, jossa sairastuneet ihmiset tekevät psykopaattisia tekoja. Se juontaa yhteiskuntarakenteeseen ja siihen, miten me välitämme toisesta ihmisestä ja pidämme ihmisistä kiinni, jotka ovat lähellämme, sanoo johtaja Timo Rissanen.

Lahjakas Herra Ripley pohjaa Patricia Highsmithin rikosromaaniin, josta tehtiin aikanaan myös maailmalla mainetta niittänyt elokuva. Otteet myös näyttämöllä ovat rajuja.

- Tässä kuvataan erittäin hyvin tätä päivää, järjettömiä väkivaltaisia tekoja, joihin ei löydy syitä. Tässä yritetään valottaa myös sitä, miksi näin tapahtuu. Miksi joku kykenee tällaiseen väkivaltaan, kertoo ohjaaja Sari Niinikoski.

Näytelmän odotetaan kolahtavan etenkin nuorempaan katsojapolveen.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen on ohjelmistovalinnoillaan pyrkinyt kattamaan pöydän kaikille. Rissasen pian päättyvän menestyksekkään toimikauden kaupungin päättäjät palkitsevat 65 000 euron leikkauksin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 05.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.