Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Savonlinnalainen lääkäri voitti äänissä Petteri Orpon ja Riikka Purran – kuka on ääniharavaksi noussut Panu Peitsaro ja mitä hän aikoo nyt tehdä?

Panu Peitsaro peittosi äänissä puoluejohtajia: Mikä on savonlinnalaislääkärin suosion salaisuus? 5:26
Panu Peitsaro peittosi äänissä puoluejohtajia. Mikä on savonlinnalaislääkärin suosion salaisuus?

Ensimmäisten aluevaalien suurimmaksi yllätysnimeksi nousi Liike Nyt:in listoilla ollut savonlinnalainen lääkäri Panu Peitsaro. Hän keräsi yhteensä 3390 ääntä.

Äänimäärissä Peitsaron taakse jäivät muun muassa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra

Peitsaro kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa uskovansa, että vaalitulokseen vaikutti hänen aiempi uransa sekä sairaanhoitopiirin johtajana että hallintotehtävissä.

Lisäksi Peitsaro on ollut valmistelemassa kahden aiemman sote-mallin tuloa Etelä-Savossa.

– Varmasti ihmiset luottivat minuun ja minulla on tausta. Ihmiset ovat nähneet työni ja työtapani savonlinnalaisten palvelujen puolesta.

Peitsaron mukaan hänen lääkärin sekä hammaslääkärin koulutuksestaan voi olla apua aluevaltuuston työssä, vaikka valtuustot tekevätkin enemmän strategisia linjauksia, ja operatiivinen johto on erikseen.

– Toki tunnen myös Etelä-Savon operatiivisen johdon viranhaltijat. Keskustelua tullaan varmana käymään.

Tutut ongelmat vaivaavat aluetta

Aluevaltuutetut joutuvat vaikean paikan eteen, kun palvelut täytyy järjestää kovaa vauhtia ikääntyvälle väestölle ja rahat ovat tiukassa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Sote-uudistuksen eräänä tavoitteena on siirtää painopistettä erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon ja ennaltaehkäisevään työhön.

– Tämä on oikea suunta, mihin tulee pyrkiä, mutta ihmisen elinkaarin loppupäässä erikoissairaanhoidon palveluita tarvitaan paljon. Suomi on isossa mittakaavassa pulassa, mikäli emme pysty kehittämään edelleen ikäihmisten arjessa pärjäämistä ja toimintakykyä, Peitsaro kommentoi.

Oman maakuntansa ulkopuolelta Peitsaro nostaa esiin Uudenmaan, jossa ikääntyneiden määrä tulee hänen mukaansa kasvamaan seuraavien 15 vuoden aikana noin 200 000 ihmisellä, joka vastaa suurin piirtein esimerkiksi Pohjois-Savon koko asukasmäärää.

Peitsarolta pyydettiin vastausta myös hänen kotimaakuntansa polttavaan puheenaiheeseen:

Etelä-Savossa keskussairaaloita on sekä Mikkelissä että Savonlinnassa. Onko hyvinvointialueella mahdollista jatkaa kahden sairaalan taktiikalla, kun otetaan huomioon käytettävissä olevat varat?

Katso vastaus sekä koko haastattelu jutun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat