Mainos

Savon Sanomat: Halla-ahon mielestä kokoomuksen suosimat lobbarit vievät sotea: "Lasku kaatuu veronmaksajille"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että sote-uudistuksella pyritään korjaamaan sellaista, mikä ei edes ole rikki. Asiasta kertoo Savon Sanomat. 

– Olen eniten huolissani erikoissairaanhoidosta, joka on Suomen julkisessa terveydenhuollossa  kansainvälisesti korkeatasoista ja samalla kustannustehokasta.

Valinnanvapauslain lausuntokierroksella auki on myös se, mihin vedetään valinnanvapauden raja erikoissairaanhoidossa.

– Asiantuntijat koettavat turhaan saada kokoomuslaisetkin myöntämään, ettei valinnanvapaus paranna palveluita eikä se myöskään tuo säästöjä. Päinvastoin. Yritysten intressissä ei ole miettiä ihmisten terveyspalveluita ja terveyttä kokonaisuutena, vaan rahastaa käynti ja hoito kerrallaan, Halla-aho arvioi Savon Sanomille käydessään sunnuntaina puolueen Pohjois-Savon piirikokouksessa Leppävirralla.

Valinnanvapaus on Halla-ahon mielestä kaunis, mutta vain sanana.

– Se rapauttaa julkisen terveydenhuollon ja nostaa menoja rajusti. Lisäksi Ruotsissakin nähtiin, että valinnanvapaudesta hyötyivät eniten suhteellisen terveet ja hyväosaiset, Halla-aho sanoi.

Perustuslakivaliokunnassa on  menossa vääntö, kun se sorvaa ratkaisevaa lausuntoa  valinnanvapaudesta.

– Tätä ajetaan veronmaksajien kustannuksella ja kansalaisten edun vastaisesti vieläpä niin, etteivät hyödyn saavat terveysjätit välttämättä edes maksa verojaan Suomeen.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.