Mainos

SS: Uusi ministeri Pirkko Mattila huolissaan sote-uudistuksesta – ”Ei kaikkea voi vapauttaa”

Ensi viikolla sosiaali- ja terveysministeriksi nimitettävä Pirkko Mattila (ps.) on huolissaan siitä, miten ulkomaisessa omistuksessa olevat terveysyritykset hyötyvät sote-uudistuksesta. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Pirkko Mattila kertoo kannattavansa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskunnan mallia.

– Veroaste on korkea, mutta sillä saadaan tuotettua sivistyspalveluita ja terveyspalveluita sekä sosiaaliturvaa. En kannata sitä, että kaikkea voisi vapauttaa. Ei julkista valtaa niin vain siirretä, Mattila sanoo Savon Sanomille.

Hänen mukaansa on tarpeen varmistaa, etteivät ulkomaisessa omistuksessa olevat terveysyhtiöt pääse hyötymään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

– Näen tärkeänä, että asiaa aletaan selvittää. Siitä voi olla rakentavasti huolissaan, että tämä ei vain mene terveysbisnekseksi. Kaikesta ei voi ajatella, että on hyvä, kun yksityinen tuottaa palvelun.

Isoista terveyskonserneista esimerkiksi Attendon, Mehiläisen ja Terveystalon omistus on ulkomailla.

Ulkomaalaisomisteisten yhtiöiden kohdalla Mattilan huoli kohdistuu sekä voittojen kulkeutumiseen Suomen ulkopuolelle että verovarojen käytön avoimuuteen.

– Veronmaksajien pitää saada olla siinä mielessä kingi ja johtaja, että näkee, mihin hänen rahansa menevät. Monessako yrityksessä johtaja ei saa tietää, mihin hänen rahansa menevät?

SDP:n Antti Rinne kritisoi sote-uudistusta kesäkuun lopulla Huomenta Suomi -ohjelmassa:

11:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.