Mainos

Asiantuntijaryhmän jäsen pelkää: Sote-uudistus vie päivystykset ja ohjaa rahat veroparatiiseihin

8:00

Uudessa lakiehdotuksessa sosiaali- ja terveysuudistukseksi ei ole korjattu tarpeeksi huomioon otettavia asioita, toteaa sote-uudistuksen asiantuntijaryhmän jäsen, emeritusprofessori Martti Kekomäki Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen mukaansa suunnitelma muun muassa uhkaa kirurgista päivystystä. Hän on lisäksi huolissaan siitä, menevätkö verorahat sijoittajien tuotto-odotusten täyttämiseen kansalaisille tuotettujen palveluiden sijaan.

– Juuri se raha joka on tarkoitettu (veroparatiiseihin) Bahamalle, voitaisiin käyttää myös näiden ihmisten palveluiden tuottamiseen. Kyllä kokoomuksen täytyisi jollain tavalla ymmärtää, että kapitalismi toimii kapitalismin ehdoilla, itsekin kokoomuksen pitkäaikaiseksi äänestäjäksi tunnustautuva Kekomäki toteaa.

Hän toivookin yksityiselle sektorille täydentävää roolia terveysalan palveluntuotannossa. Hän muistuttaa, että yksityiselle sektorille jää joka tapauksessa ”omaan lompsaan perustuva” valinnanvapaus, jossa ihmiset voivat oman maksukykynsä mukaan valita missä asioivat.

8:19

Videoilla Kekomäki nostaa esille myös keskieurooppalaisten mallien soveltamisen vaikeuden harvaan asutussa Suomessa, ja millaisia tuloksia valinnanvapausmalli on saanut aikaan Ruotsissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.