Mainos

Sauran elokuvien tähti tanssii Suomessa

Flamencotähti Cristina Hoyos esiintyy ryhmineen Kansallisoopperan suurella näyttämöllä.

Vaikka Hoyosilla on takanaan peräti neljä vuosikymmentä flamencon parissa, ikä ei ole heikentänyt Hoyosin tulkinnan voimaa ja sielukkuutta. Ensimmäinen loppuunmyyty esitys nähtiin tiistai-iltana. Cristina Hoyos tiesi jo pikkutyttönä, että flamencosta tulisi hänen elämänuransa. Nyt hän on jo flamencotanssin veteraani, joka johtaa 16-henkistä ryhmäänsä kuin suurperhettä.

-Nuoret tuovat esitykseen raikkautta ja vanhemmat kokemusta. Sen vuoksi ryhmämme toimii niin hyvin. Ja nuoret kuuntelevat mitä vanhemmat sanovat. Joten meillä ei ole ollut ongelmia, Cristina Hoyos kertoo.

-Uskon tanssivani flamencoa juuri siksi, että olen syntynyt Sevillassa. Jos olisin syntynyt jossain muualla, tanssisin ehkä jotakin muuta kuin flamecoa, sillä tanssi on suuri rakkauteni. Hoyos sanoo, että aistillisuus ja intohimo ovat flamencossa ehdottoman tärkeitä.

-Flamenco on osa andalusialaista kulttuuria. Mutta siinä tulkitaan meille kaikille tuttuja tunteita, vihaa, tuskaa ja rakkautta ja kuolemaa. Ja kaikki nämä tunteet tulevat esiin intohimon kautta. Vaikka Cristina Hoyos oli tanssinut jo parikymmentä vuotta, kansainväliseen kuuluisuuteen hän nousi tanssiparinsa Antonio Gadesin kanssa vasta Carlos Sauran tanssifilmatisointien myötä 70-ja 80-lukujen taitteessa.

Sauran Carmenissa Cristina Hoyos esitti itseään, flamencotanssija Cristina Hoyosia.

-Pidän klassisesta baletista ja olen harrastanut myös modernia tanssia. Mutta onneksi pidän juuri flamencosta, sillä siinä on minun juureni. Teatteri kiinnostaa minua eniten. Koska olen tanssiryhmäni johtaja, minun tulee tietää miten valot toimivat, miten ääni kulkee. Kaikki seikat, jotka liittyvät teatteriin, ovat minulle tärkeitä, sillä johtajana minun pitää tietää mitä haluan.

Cristina Hoyos sanoo, ettei hän ole tanssin suhteen halunnut tehdä myönnytyksiä. Hän sanoo aina etsineensä sitä mikä on aitoa, sitä mikä kestää. Tinkimättömyys on hänelle välttämätöntä. Tanssin vuoksi, flamencon vuoksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.