Mainos

Saudi-Arabia kiistää jyrkästi yhteydet al-Qaeda-liikkeeseen

Saudi-Arabian viranomaislähteiden mukaan maassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen pidätetyillä miehillä ei ole suoria yhteyksiä al-Qaeda-verkostoon.

Maan varapääministeri prinssi Ahmad ei kuitenkaan halunnut kertoa pidätettyjen lukumäärää.

Ahmadin mukaan on kuitenkin mahdollista, että joillakin heistä voi olla epäsuorasti tekemistä al-Qaedan kanssa. Järjestön jäsenet ovat saattaneet antaa joillekin heistä koulutusta tai järjestellä heidän matkustamistaan.

Saudi-Arabian kansalaisia on pidätettyinä myös Guantanamon vankileirillä Kuubassa. Heitä on 125. Saudien mukaan yhdelläkään heistä ei ole yhteyksiä al-Qaedaan.

Maan edustajat vierailivat leirillä äskettäin, ja heidän mukaansa pidätettyjen kunto on hyvä. Sunnuntaina saudiarabialainen viranomaislähde kiisti puolestaan tiedot, joiden mukaan maa olisi antanut tukea Osama bin Ladenin al-Qaeda-verkostolle tai muille terrorismiin yhteydessä oleville tahoille.

-Saudi-Arabia ei ole missään vaiheessa tarjonnut minkäänlaista tukea terroristiryhmille tai rahoittanut mitään terrorismiin viittaavaa toimintaa, lähde sanoi.

Kommentti oli vastaus brittiläisen Sunday Times -sanomalehden väitteisiin. Lehden tietojen mukaan Saudi-Arabian kuninkaallisen perheen jäsenet maksoivat kolmensadan miljoonan euron suuruisen summan al-Qaedalle, jotta verkosto ei hyökkäisi kuningaskuntaan kuuluviin kohteisiin. Lehden mukaan tieto perustuu Yhdysvaltain oikeuslaitoksen asiakirjoihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.