Sauberin edistysaskeleet houkuttelivat tallipäällikön mielestä Kimi Räikkösen takaisin: "Se oli kuin kierre"

Kimi Räikkönen Sauberin ratissa rengastesteissä 1:43
Videolla Räikkönen Sauberin rengastesteissä.

F1-talli Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur valotti Motorsportille syitä, jotka toivat Kimi Räikkösen takaisin talliin. 

Sauber peruutti kesällä 2017 valmistellun sopimuksen Hondan moottorista ja allekirjoitti uuden diilin Ferrarin kanssa. Sen jälkeen Sauber teki yhteistyösopimuksen Alfa Romeon kanssa, heitti lupaavan tulokkaan Charles Leclercin kehiin ja teki merkittäviä rekrytointeja: Simone Resta tekniseksi johtajaksi ja Jan Monchaux aerodynamiikasta vastaavaksi.

Hyvän kierteen huipennus on Kimi Räikkösen hankkiminen talliin kahden vuoden sopimuksella. 

– Me saimme joka viikko hyviä uutisia, se oli kuin kierre. Meillä on kova motivaatio ja mahtava henki verrattuna viime vuoteen, tallipäällikkö Frederic Vasseur sanoi. 

Vasseur sanoi, että talli on uusien värväyksien ja yhteistyökumppaneiden takia paljon houkuttelevampi kuin aiemmin. 

– Minulle kuskit ovat samanlaisia. Hyviä insinöörejä voi motivoida palkalla, mutta he rakastavat kilpa-ajoa ja haluavat saada tuloksia. 

– Me olemme nyt paljon paremmassa asemassa ihmisten palkkaamisessa, meillä on huipputyyppejä jokaisella osastolla. 

Vasseur myönsi, että Kimikin tietää, että ilman muiden onnettomuuksia Sauberin on vaikea murtautua seitsemän parhaan joukkoon. 

– Motivaatio voi tulla jostain muualta. Fakta on, että me kasvamme ja rakennamme jotakin. Se on mahtava tunne kaikille tiimissä, kuskit mukaan lukien. 

Lue myös:

    Uusimmat