Mainos

Kimi Räikkösen salattu vahvuus saa Sauber-pomon innostumaan – ”Yksi parhaista, ellei paras”

3:10

Kimi Räikkösen tuleva siirto Sauberin F1-talliin on kasvattanut tiimin jäsenten itseluottamusta jo kuukausia ennen varsinaisen yhteistyön alkua, kertoo tallipäällikkö Fred Vasseur.

Ranskalaispomon mukaan Sauber saa Räikkösestä todellisen johtajan kuskipuolelleen, mutta mestarikuskilta odotetaan vaikutusta myös tekniseen osaamiseen.

Räikkönen tunnetaan formulapiireissä loistavana auton kehittäjänä, vaikka tätä ei monesti ole hänestä nostettu esiin.

– Hänellä on maine erittäin hyvänä teknikkona, joka antaa erittäin vahvaa palautetta, Vasseur kertoo Motorsport.comille.

– Sillä on varmaankin enemmän merkitystä, kun tallissa on 450 työntekijää kuin silloin, kun ollaan kaksi kolme kertaa isompia.

– Tarvitsemme vahvan johtajan kuskipuolellemme. Hän antaa erittäin tiukkaa palautetta, ja on siinä varmaankin yksi parhaista, ellei paras, Vasseur hehkuttaa.

Räikkösen kaksivuotisesta sopimuksesta kertominen Sauberin väelle aiheutti Sveitsin Hinwilin tehtaalla riemastuneen vastaanoton.

– Reaktio oli valtava. Se on jättimäinen buusti, että joku Kimin kaltainen liittyy mukaan projektiin, ja että hän luottaa tiimiin ja jokaiseen sen jäseneen, Vasseur kommentoi.

– Se antaa itseluottamusta. ”Tuo kaveri edessäni on maailmanmestari ja hänen mielestään voin tehdä hyvää työtä, joten painetaan täysillä”.

– Olin suunnittelutoimistolla, kun jaoimme sisäisesti sähköpostilla tiedon, että Kimi tulee mukaan ja reaktio oli ”vau!”, Vasseur sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja