Kimi Räikkösellä yhä kaksi alkuaikojen luottomiestä Sauberilla – näin luottamus rakennettiin

Kimi Räikkönen Sauberin ratissa rengastesteissä 1:43
Videolla Kimi Räikkösen menoa Abu Dhabin rengastesteissä marraskuun lopussa.

Tiimimanageri Beat Zehnder ja kuntovalmentaja Josef Leberer ovat edelleen Sauberin F1-tallissa työskenteleviä Kimi Räikkösen luottomiehiä.

Kimi ystävystyi heidän kanssaan jo ensimmäisellä Sauber-kaudellaan 2001.

Zehnder oli paikalla jo heti Räikkösen ensimmäisestä Sauber-testistä lähtien ja ystävyys on kestänyt vuosien varrella tapahtuneista tallinvaihdoksista huolimatta.

– Me olemme usein yhdessä yksityisesti, juttelemme emmekä ole koskaan valehdelleet toisillemme. Se on hyvin harvinaista lajissamme, Zehnder kertoi sveitsiläislehti Blickin haastattelussa.

Kuntovalmentaja Lebererin tehtäväksi määrättiin talvella 2000-01 laittaa nuori Räikkönen F1-kuljettajalta vaadittavaan kuntoon.

– Meillä oli kahden viikon harjoitusjakso Itävallassa. Olimme työskennelleet kovaa kuusi viikkoa. Illalla menimme pitsalle rentoutumaan hieman. Minä tilasin pienen oluen ja kysyin Kimiltä, haluaisiko myös hän sellaisen.

– Minä ajattelin, ettei hän kuitenkaan haluaisi. Ajattelin, ettei hän joisi. Ja hän sanoi ”Todellako? Saanko ottaa?” Minä sanoin, ”Totta kai, teet kovasti töitä, joten ei pieni olut ole ongelma”, Leberer kertoi F1-sarjan nettisivujen haastattelussa.

Räikkönen kutsui sekä Zehnderin että Lebererin mestaruusjuhliinsa, kun voitti MM-tittelin Ferrarilla vuonna 2007.

– On mukavaa, että niin monen vuoden jälkeen hän ei ole unohtanut. Se kertoo paljon hänen luonteestaan, Leberer kiittelee.

– Kimi esitteli minut ystävilleen ja kertoi tämän tarinan: ”Me teimme kovasti töitä ja tämä kaveri ymmärsi, kuinka motivoidaan toista. Hän kysyi minulta, haluaisinko oluen. Minä ajattelin, että tässä on kaveri, josta pidän”, Leberer muistelee Räikkösen puheita.

Lue myös:

    Uusimmat