Näyttelijä ja ravintolayrittäjä Satu Silvo kertoo, että ravintolan pyörittäminen korona-aikaan on ollut jatkuvaa kamppailua. Hän kannattaisi mieluummin jopa koko yhteiskunnan täyssulkua kuin jatkuvasti muuttuvaa koronarajoituksia.
– Jatkuvaa uuden keksimistä, matto menee alta viikko viikon jälkeen.
Näin ravintolayrittäjä Satu Silvo kuvailee ravintolayrittäjien tuskaa Uutisaamun haastattelussa.
Silvo pyörittää Silvoplee-kasvisravintolaa Helsingin Kalliossa. Hän kohtasi ensimmäisen vastoinkäymisen jo ennen koronaa, kun koko kortteli, jossa Silvoplee oli, purettiin rakennustyön tieltä.
Hän yritti avata ravintolan uudelleen asiakkaiden toiveesta.
– Emme saaneet edes avattua ravintolaa uudessa tilassa, kun korona alkoi maaliskuussa.
Koronasta lähtien ravintolan pyörittäminen on ollut jatkuvaa kamppailua.
– Henkilökunta keksi viikko viikon jälkeen ja jatkuvien epäonnistumisien kautta aina uuden tuotteen, Silvo sanoo.
– Lopettamisen uhka on koko ajan päällä.
MaRan Timo Lappi suomii valtion koronatukien määrää
Silvo kertoo, että viestinnän sekavuus ja epäjohdonmukaisuus vaivaa häntä tilanteessa kaikkein eniten. Hän itse kannattaisi ravintoloitsijana kevään kaltaista täyssulkua.
