Mainos

Satoja hukkui laivaturmassa Haitin rannikolla

Jopa 400 ihmisen uskotaan kuolleen Haitin rannikolla eilen sattuneessa lauttaturmassa. Täyteen pakattu lautta kaatui ollessaan lähestymässä Montrouisin satamaa.

Yhdysvaltain rannikkovartioston edustaja arveli kuolleiden määräksi 300-400 ihmistä. Hän kertoi saaneensa tiedot Haitin rannikkovartijoilta. Lauttaturma on uhrien määrällä mitaten yksi maailman pahimmista laivaonnettomuuksista viimeisen 30 vuoden aikana.

Haitin Punaisen Ristin edustajan mukaan turmasta on todistettavasti selviytynyt 30 ihmistä. Aluksen matkustajamäärästä esitettiin ristiriitaisia tietoja. Aluksessa oli poliisin arvioiden mukaan 800-900 ihmistä, mutta laivanvarustamo väittää, että lautalla oli vain 260 henkeä. Port-au-Princessä olevat amerikkalaisviranomaiset sanoivat, että 18-metrisen aluksen suositeltu enimmäislasti olisi ollut 80 henkeä.

Jotkut eloonjääneistä syyttivät aluksen kapteenina toiminutta kuubalaismiestä lukuisten matkustajien lukitsemisesta aluksen sisätiloihin. Poliisi otti kapteenin suojiinsa hänen oman turvallisuutensa tähden, mutta päästi hänet menemään myöhemmin.
-Emme tajunneet, että hän on saattanut lukita nuo ihmiset sisätiloihin, sanoi poliisin edustaja. Pelastustöissä mukana oli myös YK:n rauhanturvajoukkoja.

Lautta oli matkalla La Gonaven saaresta kohti Montrouisia Haitin länsirannikolla. Suurin osa matkustajista oli maanviljelijöitä ja pienten kauppakojujen hoitajia.

Vuonna 1993 Haitin rannikolla upposi Neptune-niminen alus, jossa oli 800-1500 matkustajaa. Kuolonuhrien määrä oli tuolloin virallisesti yli 500.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.