Mainos

Sato peruuttaa listautumisensa pörssiin

Yhtiö ilmoitti listautumisannin aloittamisesta tämän kuun alussa.

Asuntorakennuttaja ja -sijoittaja Saton pyrkimys listautua pörssiin epäonnistui. Yhtiö kertoi maanantaina peruuttavansa listautumisannin, koska osakkeita ei merkitty tarpeeksi sen aikana.

Yhtiö ilmoitti listautumisannin aloittamisesta tämän kuun alussa. Annista saadut varat olisi käytetty vuokra-asuntojen lisäämiseen kasvukeskuksissa ja erityisesti Helsingissä, asuntosijoitustoiminnan laajentamiseen Pietarissa sekä senioriasuntokannan lisäämiseen pääkaupunkiseudulla.

Saton mukaan anti epäonnistui, koska osakemarkkinat ovat viime viikkoina kehittyneet kielteisesti ja epävarmuus on kasvanut. Annissa tarjottiin merkittäväksi enintään 12 miljoonaa uutta osaketta, ja Sato haki OMX:ltä osakkeensa listaamista pörssin päälistalle 29. marraskuuta alkaen.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Juha Laaksosen mukaan Saton kehittämistä jatketaan nyt nykyisen kasvustrategian mukaisesti. Yleisö- ja henkilöstöannissa merkintöjä tehneille sijoittajille palautetaan merkintämaksut tällä viikolla.

Sato omistaa noin 23000 asuntoa ja rakennuttaa vuosittain 400-800 uutta asuntoa. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli runsaat 280 miljoonaa euroa, ja sen suurimmat omistajat ovat suomalaisia työeläke- ja vakuutusyhtiöitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.