Mainos

Satamalakon sovittelu jatkuu iltapäivällä

Ahtaajien lakkoa sovitellaan jälleen tänään. Osapuolet olivat eilen koolla valtakunnansovittelijan toimistossa lähes kymmenen tuntia, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Neuvottelujen on määrä jatkua iltapäivällä kello 13.30.

- Kyllä varmaan perustilanne on edelleen se, että (osapuolten) käsitykset ovat aika kaukana toisistaan. Tämän päivän osalta oli positiivista se, että joistakin ratkaisumalleista on nyt yhteisymmärrys, mitä ne tarkoittavat. Ilmeisesti on ollut hieman epätietoisuutta jopa siitä, mitä nämä erilaiset mallit tarkoittavat, kommentoi Auto- ja kuljetusalan liiton puheenjohtaja Timo Räty myöhään eilisiltana.

- Silloin, kun tahtotila on kohdallaan, niin sopuun ei mene montaa tuntia. Mutta niin kuin tämäkin ilta on osoittanut, niin tahtotila ei ole vielä kohdallaan. Olemme käyneet keskustelua kolmesta ratkaisumallista eikä niistä ole vielä löytynyt sellaista kokonaisuutta, joka olisi ollut kaikkien hyväksyttävissä.

Myös työnantajaa edustava Satamaoperaattorit ry.n työmarkkinajohtaja Juha Mutru näki hieman positiivista kehitystä neuvotteluissa.

- Hyvin saatiin keskusteltua. Sanotaan näin, että eri näkökantoja tuli valaistua hyvin eri puolilta.

Sen sijaan valtakunnansovittelija Esa Lonka oli eilisiltana kovin niukkasanainen eikä suostunut kommentoimaan neuvottelujen edistymistä.

- Neuvottelujen keskeyttäminen vaikutti nyt asialliselta ratkaisulta. Mietitään yön yli ja katsotaan sitten, Lonka tyytyi toteamaan.

Viime torstaina alkanut työtaistelu koskee noin 3000 ahtaajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.