Mainos

Satakuntaliiton johtaja tuomittiin kavalluksesta

Pekka Turunen tuomittiin tänään 2800 euron sakkoihin. Maakuntajohtaja oli käyttänyt työnantajan varoja yksityiselämänsä menoihin.

Satakuntaliiton johtaja Pekka Turunen on tuomittu tänään 70 päiväsakkoon kavalluksesta. Sakko on suuruudeltaan yhteensä 2800 euroa.

Porin käräjäoikeus katsoi, että maakuntajohtaja oli käyttänyt työnantajan varoja yksityiselämänsä menoihin. Syytteet maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin.

Turunen käytti tämän vuoden tammi-maaliskuussa maakuntaliiton luottokorttia, taksikorttia ja junashekkiä yhteensä hieman yli 3000 euron arvosta omiin menoihinsa. Turunen kiisti syytteet ja kertoi, että hän oli aikonut korvata rahat liitolle ja näin noudattaa jo 14 vuotta toteutettua käytäntöä.

Turunen ja liiton hallituksen puheenjohtaja ovat käyneet laskut läpi ja määrittäneet, mitkä niistä jäävät Turusen kustannettaviksi.

Tänä vuonna maakuntajohtajan käytössä oli uusi luottokortti, ja hän kertoo luulleensa, että tarkastuskäytäntö jatkuu ennallaan. Lisäksi Turunen oli alkuvuodesta sairas, joten kuittineuvotteluun päästiin vasta maaliskuun lopussa.

Puolustuksen mukaan Turunen ei ollut laiminlyönyt tilitysvelvollisuuttaan. Turunen maksoi rahat takaisin liitolle jo ennen, kuin asiasta jätettiin tutkintapyyntö poliisille.

Turunen ei ollut kuitenkaan esittänyt liiton pyytämää selvitystä luottokorttiostoksista helmi- eikä maaliskuussa. Niiden jälkeen hän oli ilmoittanut maakuntaliiton hallituksen puheenjohtajalle ja hallintopäällikölle, ettei hänellä ollut hyväksyttäviä perusteita kyseessä olevalle varojen käytölle.

Oikeuden mukaan se, ettei julkisyhteisön varoja voi käyttää omiin menoihin, on niin itsestään selvää, ettei se kaipaa ohjeistusta. Oikeuden mukaan Turusen sairaus vaikutti hänen toimintakykyynsä ja johti ajoittain harkitsemattomiin ratkaisuihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.