Mainos

Sasi: Kreikan populistipuolueen lupaukset mahdoton yhtälö

Kreikassa on ollut kymmeniä vuosia vallassa kaksi puoluetta ja maan järjestelmää on leimannut pitkään korruptio. Monet kreikkalaiset toivovat muutosta vasemmistolaisen Syriza-puolueen myötä. Pitkän linjan poliitikko Kimmo Sasi (kok.) suhtautuu toiveisiin epäilevästi.

– Syriza lupaa nostaa palkkoja, eläkkeitä ja investoida neljä miljardia rahaa. Sitä, mistä raha otetaan, ei kerrota. Sitten sanotaan, ettei makseta velvoitteita euromaille tai muille velkojille. Tämä on tietysti mahdoton yhtälö.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Sasi (kok.) ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki keskustelivat Kreikan tulevista vaaleissa aamun Huomenta Suomessa. Sasin mukaan Kreikalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua EU:n lainaehtoihin.

– Muuten maassa alkaa kaaos ja puolue ottaa siitä vastuun.

Vastikään Kreikassa vierailleen Arhinmäen mukaan Kreikka on jo kaaoksessa.

– Kreikassa on miljoonia ihmisiä julkisen terveydenhuollon ulkopuolella, työttömyys on lähes 30 prosenttia ja nuorisotyöttömyys yli 60 prosenttia. Ihmiset eivät saa sähköä kotiinsa, se on humanitäärinen kriisi.

– Kokoomusta ja muutamia suomalaisia poliitikkoja lukuun ottamatta kaikki myöntävät, että Kreikan velkataso on niin kestämätön, että jotain täytyy tehdä. Käytännössä - vaikka sitä ei Suomessa haluta varmaan vaalien takia sanoa - edessä on, että maan velkoja uudelleen järjestellään, joko pidennetään laina-aikaa ja pudotetaan korko lähelle nollaa tai leikataan velkatasoa kestävälle tasolle, Arhinmäki sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.