Mainos

Sasi ennakkosuosikki ministerikilvassa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kimmo Sasi on noussut ennakkoveikkauksissa vahvimmaksi ehdokkaaksi uudeksi liikenneministeriksi. Kaikkiaan esillä on ollut kymmenen kansanedustajan nimet. Eduskuntaryhmä päättää huomenna iltapäivällä ministeriehdokkaastaan puolueen ja ryhmän puheenjohtajiston esityksen pohjalta. Ministeriryhmän täydentäminen vaatinee äänestyksen, kuten aiemminkin on ollut tapana. Myös kokoomuksen puoluehallitus pohtii Matti Auran seuraajan valintaa huomenna.

Perinteisesti ministerinimityksissä on painanut varsin paljon puheenjohtaja Sauli Niinistön kanta. Ryhmän humoristit ovatkin arvioineet eduskuntaryhmän saavan ministerinvalinnasta "valtiovarainministerin ilmoituksen", kun koko eduskunta sai eilen Sonerasta pääministerin ilmoituksen. Niinistö ei halunnut tänään kertoa omaa suosikkiaan. Hän totesi ainoastaan, ettei hänellä ole mitään Sasin valintaa vastaan.

Uusi liikenneministeri ehtii pitää salkkua hallussaan vain reilut pari kuukautta. Käydyssä keskustelussa tätä on pidetty jonkinlaisena riskinä tehtävään valittavan henkilön kannalta. Lyhytaikainen ministerinposti ei kuitenkaan välttämättä vie ns. vuoroa seuraavaa hallitusta muodostettaessa.

Sasin ohella liikenneministeriksi pyrkivät kansanedustajat Martti Tiuri, Kaarina Dromberg, Suvi Lindén, Pekka Kuosmanen, Riitta Korhonen, Timo Ihamäki ja Heikki Koskinen. Keskustelussa on mainittu myös liikenneministerin tehtävästä kokemusta saaneen Ilkka Kanervan nimi. Espoolainen Markku Markkula ilmoitti tänään, ettei hän ole käytettävissä salkkua jaettaessa. Virallisesti sairaslomalla helmikuun puoliväliin saakka oleva Markkula joutui ennen joulua umpisuolenleikkaukseen. Se johti myöhemmin kahteen uuteen vatsaleikkaukseen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.