Mainos

SAS alentaa palkkoja

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS alentaa matkustamohenkilökuntansa palkkoja 3 prosenttia ja lisää heidän työaikaansa 28 prosenttia. Tavoitteena on nostaa tappiollinen yhtiö voitolle.

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS kertoo päässeensä sopuun ruotsalaisen matkustamohenkilökunnan ammattiliiton kanssa palkkojen alentamisesta ja työajan pidentämisestä. Toimenpiteiden tarkoituksena on palauttaa tappiollinen yhtiö voitolle vuoteen 2005 mennessä.

- Tämä on erittäin tärkeä sopimus, SAS:n tiedottaja Bertil Ternert sanoi.

Vastaava sopimus on hänen mukaansa syntynyt aiemmin norjalaisliiton kanssa, mutta Tanskassa neuvottelut ovat yhä kesken. Yhtiön hallitus on jatkanut lentäjien ja muiden henkilöstöryhmien säästöehdotusten käsittelyä.

Ruotsalaisen matkustamohenkilökunnan ammattiliiton puheenjohtaja Gertie Gambe kertoo uutistoimisto Reutersille, että palkkoja alennetaan 3 prosenttia ja työaikaa lisätään 28 prosenttia. Lisäksi sopimukseen kuuluu muita säästötoimia.

SAS pilkotaan kolmeksi kansalliseksi yhtiöksi ja lisäksi perustetaan erillinen yhtiö mannertenväliseen liikenteeseen. Kansallisten yhtiöiden perustamisella tavoitellaan kustannussäästöjä ja SAS:n tulevaisuuden turvaamista.

Ruotsi, Norja ja Tanska perustivat SAS:n runsas 50 vuotta sitten. Ne omistavat edelleen puolet yhtiön osakkeista. Lentoyhtiöllä on noin 34 000 työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet 39:ään eri ammattijärjestöön.

(STT-Reuters-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.