Sarvikuonovauva on "todellinen ilopakkaus" – katso suloinen video

Sarvikuonovauva on "todellinen ilopakkaus" – katso suloinen video 0:52
KATSO VIDEO: Leikkisä sarvikuonovauva ihastuttaa Keniassa.

Pensassarvikuonovauva Raha selvisi kovista oloista vastoin kaikkia odotuksia. Nyt urhea eläin ihastuttaa leikkisällä luonteellaan.

Videolla sarvikuono-Raha poukkoilee ja juoksentelee ympäri Sheldrick Wildlife Trustin hoitolaa Nairobin kansallispuistossa Keniassa. Eläin näykkii hoitajan vaatteita leikkisästi ja seuraa hoitajaa koiramaisen kuuliaisesti.

Eläin löytyi petojen hyökkäyksestä vahingoittuneena ilman äitiään tai muita sarvikuonoja. Eläin pelastettiin syyskuussa 2022 jouduttuaan äitinsä hylkäämäksi.

Rahan toipumisen tie oli pitkä ja kivinen.

Hoitajat onnistuivat voittamaan Rahan luottamuksen korvahierontojen ja hellien rapsutusten avulla. Sheldrick Wildlife Trust toivoo onnistuvansa palauttamaan Rahan takaisin villiin luontoon suojellulle alueelle, kunhan eläimen vointi kohenee ja se on vanhempi.

– Hän tuli täynnä taistelutahtoa, laukaten ympäri talliaan ja puhisten kaikille lähistöllä oleville, hoitolasta kerrotaan.

– Raha on todellinen ilopakkaus. Olemme ylpeitä, että voimme jakaa hänen rohkean ja sisukkaan tarinansa.

Pensassarvikuono on määritelty erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Vuosien 1960 ja 1995 välillä penssarisarvikuonojen määrä laski metsästyksen vuoksi dramaattiset 98 prosenttia, minkä vuoksi niitä eli luonnossa alle 2 500 yksilöä. Suojelutoimien ansiosta määrä on sittemmin kasvanut 6 000 yksilöön.

Lähteet: KameraOne ja WWF

Lue myös:

    Uusimmat