Mainos

Sars ei ole vaikuttanut valvontaan itärajalla

Venäjän sarsin vuoksi kiristynyt matkustusvalvonta ei ole toistaiseksi vaikuttanut itärajalla. Valvonnan muutoksista tai käytännön toimista ei ole tiedotettu Kaakkois-Suomen rajavartiostolle.

Apulaiskomentaja Arto Niemenkari arvioi asian nousevan esiin seuraavassa rajavaltuutettujen kokouksessa torstaina.

Venäjän terveysviranomaiset ilmoittivat eilen, että valvontaa aiotaan kiristää Suomen vastaisella rajalla Suomessa todetun sars-tapauksen vuoksi. Kovimmat toimet koskevat Kiinaa. Venäjä harkitsee sulkevansa joka kolmannen Kiinan ja Mongolian vastaisilla rajoilla olevista runsaasta 50 rajanylityspaikasta.

Venäläisiä lentoyhtiöitä on jo aiemmin kehotettu lopettamaan lentolippujen myynti Kiinassa sijaitseviin kohteisiin. Niemenkari ei osaa ennakoida, minkälaisia käytännön toimia tiukentunut valvonta voisi kaakkoisen rajan ylikulkupaikoilla aiheuttaa.

-Vaikea kuvitella, mitä maantieylikulkupaikoilla voidaan tehdä. Ongelma-alueiden kansainvälisillä lentokentillähän on toteutettu kuumeen mittausta, kyselty mistä on tulossa. Tuskin viranomaiset tietävät käytännöstä vielä itsekään, mutta ehkä jonkinlainen toimilista on aikanaan tulossa, Niemenkari ennakoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.