Mainos

Sarkozy: Olen tehnyt virheitä

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy myöntää tehneensä virheitä ensimmäisen presidenttivuotensa aikana. Samalla hän vakuutti jatkavansa Ranskan uudistamista.

Mielipidetiedustelujen mukaan vain pieni vähemmistö ranskalaisista katsoo, että presidentti on onnistunut toistaiseksi työssään.

Sarkozy sanoi usean tv-kanavan yhteishaastattelussa, ettei hallitus todennäköisesti ole selittänyt tarpeeksi eri uudistusten tarvetta. Hän painotti käynnistäneensä jo 55 uudistusta.

- Haluan, että Ranska kuuluu taas suurten joukkoon ja että ranskalaiset ovat taas ylpeitä maastaan.

Presidentillä on kuitenkin suuri työ palauttaa kansalaisten luottamus.

Ranska on kärsinyt pahoin maailmantalouden viimeaikaisesta epävakaudesta, ja hinnat ovat nousseet maassa enemmän kuin muualla Euroopassa.

Le Parisien -lehden kyselyssä ihmiset asettivat Sarkozyn jopa viimeiseksi Ranskan viimeaikaisten presidenttien listalla, kun heitä pyydettiin arvioimaan, miten hyvin presidentit ovat edustaneet maata.

Tarvittaessa kansanäänestys Turkin EU-jäsenyydestä

Sarkozy kehottaa Kiinaa vahvistamaan Tiibetin itsehallintoa. Hän korosti tv-haastattelussa kuitenkin myös sitä, että Tiibetin on pysyttävä osana Kiinaa.

Ranskan ja Kiinan välit ovat kiristyneet Pariisin olympiamielenosoituksista lähtien.

Sarkozy toisti myös vastustavansa Turkin pyrkimyksiä liittyä EU:hun. Hän sanoi määräävänsä tarvittaessa kansanäänestyksen Turkin jäsenyydestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.