Mainos

Särkänniemelle 10 000 euron sakot turvallisuusrikoksesta

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut Tampereen Särkänniemen 10 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Yhtiön ajolaitemestari ja kenttäpäällikkö tuomittiin puolestaan sakkoihin.

Tapaus liittyy huvipuistossa viime vuoden toukokuussa sattuneeseen tapaturmaan. Kausityöntekijä oli tuolloin auttamassa työtoveriaan vauhtimatolaitteella. Laitteeseen oli tullut häiriö, jonka vuoksi laite ei omilla laitteistoillaan lähtenyt liikkeelle, vaan sitä piti työntää. Laite painaa lastattuna useita tonneja.

Toinen työntekijä painoi samanaikaisesti laitteen käynnistysnappia. Laite lähti äkillisesti moottorivoimalla liikkeelle, tempaisi työntämässä olleen työntekijän mukaansa ja tämä ilmeisesti horjahti niin, että hänen jalkansa jäivät vaunujen ja laitteen tukirakenteiden väliin. Työntekijä loukkaantui turmassa.

Hämeen työsuojelupiiri katsoi, että koska oli hyvin tiedossa, että vauhtimadossa tapahtui aika ajoin toimintahäiriö, olisi työnantajan pitänyt opastuksella ja valvonnalla huolehtia siitä, että häiriötilanteissa olisi osattu menetellä turvallisesti. Näin erityisesti, koska yksityiskohtaisia työohjeita ei ollut dokumentoitu, työtä tehdään vain muutama kuukausi vuodesta, osa työntekijöitä on varsin nuoria ja työelämässä kokemattomia ja kun opastajinakin toimivat samalla tavoin kausityöntekijät.

Käräjäoikeus totesi päätöksessään, että vaarallista työmenetelmää oli käytetty jo edellisenä kesänä 2007 ja ohjeet menettelystä häiriötilanteessa olivat tulkinnanvaraiset.

Loukkaantuneella työntekijällä ei ollut oikeudessa vaatimuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.