Sarjasaalistaja Mika Moringin raiskaustuomio muuttui hovissa

Löytyikö sarjasaalistaja Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan ruumis? 10:54
Katso myös: Löytyikö sarjasaalistaja Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan ruumis? Rikospaikan Murharyhmä käsitteli asiaa huhtikuussa 2024.

Turun hovioikeus on pidentänyt useista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun Mika Moringin tuomiota.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Mika Moringin, 52, viime vuoden kesäkuussa kahden vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä joulukuussa 2020.

Kyseessä oli kaksi rikoskokonaisuutta, joissa oli eri uhrit. 

Oikeuden mukaan kokonaisuudet olivat tekotavaltaan samanlaisia ja tapahtuivat Moringin hallinnoimalla mökillä Tammelassa. 

Käräjäoikeus katsoi, että Moring raiskasi uhrit ja riisti näiden liikkumisvapauden.

Moitittavuutta korostaa suunnitelmallisuus

Hovioikeus katsoi tänään tiistaina antamassaan päätöksessä, että Moringin tekojen moitittavuutta korostaa se, että teot ovat olleet suunnitelmallisia ja aiheuttaneet uhreille pitkäaikaista haittaa. 

Tällä hovioikeus perusteli Moringin tuomion korottamista kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden pituiseksi vankeusrangaistukseksi.

Sekä Kanta-Hämeen käräjäoikeuden aiemmin antamassa tuomiossa että Turun hovioikeuden nyt antamassa tuomiossa on otettu rangaistusta määrätessä huomioon Moringin Helsingin käräjäoikeudesta toukokuussa 2023 saama kuuden vuoden vankeustuomio. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Moringin seitsemään eri naiseen kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, ja Moring on kiistänyt kaikki syytteet.

Epäiltynä muistakin rikoksista

Moring on edelleen epäiltynä kahteen kadonneeseen naiseen, Katja Miinalaiseen ja Saara Arvaan, liittyvistä henkirikoksista. 

Helsinkiläinen Arva, 35, katosi syksyllä 2019 Pohjois-Savossa Vesannolla. Arvan ruumis löytyi huhtikuussa 2024 samalta alueelta.

28-vuotias Katja Miinalainen nähtiin poliisin mukaan viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta 2022. Poliisin mukaan Moring otti tällöin naisen kyytiin, minkä jälkeen he liikkuivat syrjäisillä paikoilla eri puolilla Suomea.

Moring on kiistänyt henkirikosepäilyt.

Tuomittu jo aiemmin

Moring on jo aiemmin tuomittu lainvoimaisesti useisiin naisiin kohdistuneesta väkivallasta, minkä lisäksi hänet on määrätty useaan lähestymiskieltoon, joilla on suojattu hänen naisystäviään tai läheisiään.

Toissa vuoden joulukuussa poliisi julkisti Moringin nimen ja kuvan tietojen saamiseksi sekä mahdollisten lisäuhrien tavoittamiseksi. 

Myös STT on julkaissut Moringin nimen mahdollisten lisäuhrien tavoittamiseksi sekä siksi, että nimenjulkaisu saattaa edistää vakavien rikosepäilyjen selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat