Mainos

Sari Essayah: Olisin vahva presidentti

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaaksi tänään tarjoutunut europarlamentaarikko Sari Essayah sanoo harkinneensa ehdolle lupautumista pitkään.

– Presidentinvaaleihin ryhtyminen ja se, että antaa edes suostumuksensa ehdokkaaksi on iso asia ja sen takia tarvitsin harkinta-ajan. Mietin lähinnä sitä, miten voin antaa parhaan panoksen puolueelle ja olenko oikea henkilö, jos puolue päättää asettaa ehdokkaan presidenttivaalikampanjaan.

Essayah kiistää, että olisi tarjoutunut ehdolle velvollisuudesta.

– Minuun vetosi kentältä tulleet useat pyynnöt. Lisäksi monet ovat toivoneet, että kristillisdemokraatit tässä maailmantilanteessa asettaisivat oman ehdokkaan ja sitä kautta pääsisivät keskustelemaan siitä, mikä on Suomen tulevaisuuden suunta.

Nato-kysymyksessä Essayah ilmoittaa olevansa muiden puolueiden presidenttiehdokkaiden kanssa samoilla linjoilla.

– Suomella ei ole mitään syytä hakea Nato-jäsenyyttä. Suomen turvallisuuspoliittisessa ympäristössä ei ole tapahtunut mitään sellaisia muutoksia, että meidän pitäisi hakea jäsenyyttä.

Essayah uskoo, että hänestä tulisi vahva presidentti. Valtaoikeuksien riisumisesta huolimatta Essayah näkee presidentillä olevan runsaasti merkittäviä tehtäviä.

– Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa presidentillä on yhä valtaa. Lisäksi presidentti on tärkeä arvokeskustelija pikemminkin kuin arvojohtaja, koska arvoista tulee keskustella yhdessä.

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 31.10.2011)

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.