Sara istui koronaan kuolleen ruotsalaismiehensä rinnalla loppuun asti – piti aviopuolisoaan kädestä kun hengityskone irrotettiin

6:45
Ruotsissa pelätään jopa tuhansia koronakuolemia

Tukholmassa asuvan Saran aviomies kuoli koronavirukseen toissapäivänä, oltuaan sitä ennen kymmenen päivää hengityskoneessa. 67-vuotias mies oli yksi ensimmäistä koronapotilaista Ruotsissa, joka tarvitsi tehohoitoa.

– Sara istui miehensä vieressä ja piti tätä kädestä niin kauan, kunnes mies kuoli, Saran veli kertoo Expressenille.

Koronavirus leviää tällä hetkellä erittäin nopeasti Ruotsissa ja erityisesti Tukholman alueella. Karoliininen Instituutti varoittikin jo, että tänä viikonloppuna virustilanne pahenee entisestään nimenomaan Tukholman seudulla

Ruotsissa on toistaiseksi kuollut koronavirukseen 17 ihmistä.

Saran aviomies on yksi heistä. Hän kuoli torstai-iltana Karoliinisen yliopistosairaalan Huddingen yksikön teho-osastolla.

Mies sai ensin flunssaoireita

Ruotsissa koronatapaukset keskittyvät tällä hetkellä voimakkaasti Tukholman lääniin. Siellä sairaalahoidossa olevista 80 koronapotilaasta 11 on tehohoidossa.

Tehohoidettavien keski-ikä on Ruotsissa ollut tähän mennessä 66 vuotta. Nuorin tehohoidossa oleva koronapotilas Ruotsissa on vasta 27-vuotias.

Expressenin mukaan Saran mies meni terveysasemalle flunssaoireiden vuoksi kaksi viikkoa sitten perjantaina. Mies otettiin tuolloin sisään sairaalaan. Vielä viikonloppuna sukulaiset vierailivat hänen luonaan.

– Juttelimme ja vitsailimme yhdessä, Saran veli kertoo lehdelle.

Miehen kunto romahti nopeasti

Toissa viikon maanantaina miehen kunto romahti ja tuolloin hänellä todettiin koronavirustartunta. Tämän jälkeen hänet kuljetettiin tehohoitoon Karoliiniseen yliopistosairaalaan Huddingeen.

Mies nukutettiin ja laitettiin hengityskoneeseen vielä samana päivänä. Hän kuoli 10 päivää myöhemmin.

Torstaina miehen tilanteessa ei ollut enää toivoa. Saralle soitettiin sairaalasta ja pyydettiin häntä tulemaan paikalle.

– Lääkäri halusi irrottaa hengityslaitteen, koska hänen mukaansa mitään ei voinut enää tehdä. Sara piteli miestään kädestä ja istui hänen vieressään kuolemaan saakka, Expressenille haastattelun antanut Saran veli kertoo.

Myös vaimolla on tartunta

Viime viikon keskiviikkona myös Saralla itsellään todettiin koronavirustartunta. Häntä hoidettiin ensin sairaalassa muutaman päivän ajan, jonka jälkeen hän pääsi kotiinsa. Siellä hänen on pitänyt olla eristyksissä.

Toistaiseksi on epäselvää, mistä Sara ja hänen miehensä saivat koronavirustartunnan.

Yksi mahdollisuus on, että he saivat tartunnan sukulaiselta, joka kävi muutama viikko sitten ulkomailla.

Torstai-iltana Saran veli soitti viranomaisille ja sairaalaan, että saisiko hän mennä karanteenissa olevan siskonsa luo. Veli halusi auttaa sisartaan, joka oli juuri menettänyt miehensä.

– Siskoni on täysin yksin ja haluan auttaa häntä, veli kertoo.

Perheen sukulaiset ovat muutoin pysytelleet vapaaehtoisessa karanteenissa, vaikka heillä ei olekaan todettu koronavirustartuntaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.