Tukholmassa suunnitellaan valtavan messukeskuksen muuntamista korona-kenttäsairaalaksi – lääkäri: Pian Ruotsissakin joudutaan valitsemaan, ketkä saavat hoitoa

Ruotsissa on aloitettu suunnittelut suuren messukeskuksen muuntamiseksi tehohoitokäyttöön, uutisoi Expressen. Hankkeella on kiire, sillä Tukholman seudun 90 tehohoitopaikan odotetaan täyttyvän piakkoin.

Messukeskukseen on suunniteltu jopa 200 tehohoitopaikkaa. Expressenin mukaan keskuksessa olisi jopa 114 000 neliömetriä tilaa.

Ruotsin yleisradion haastattelussa Danderydsin sairaalan ylilääkäri Johan Styrud arvioi, että myös Ruotsissa ollaan pian tilanteessa, jossa lääkärit joutuvat valitsemaan, kenelle pystytään tarjoamaan hoitoa ja kenelle ei.

Messukeskuksesta on kaavailtu kenttäsairaalan tyyppistä laitosta. Johan Styrud muistuttaa haastattelussa, että tehohoito on kiinni henkilöstöstä eikä niinkään ympäristöstä, mihin yksikkö sijoitetaan.

Tukholman seudun viranomaiset ovat kommentoineet, ettei nykyisissä oloissa ole vielä tarvetta ottaa käyttöön sairaaloiden ulkopuolelle sijoitettavia hoitoyksiköitä.

Viranomaisten mukaan suunnitellussa on kysymys varautumisesta siihen, että tehohoidon tarve kasvaisi viranomaisten odotuksia nopeammin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja