Säpo vahvistaa Expressenille: Tunkeilija pyrki sisään kruununprinsessa Victorian perheen kotiin

Innokkaat pikkufanit vastaanottivat prinsessa Victorian 1:43
Kruununprinsessa Victoria sai herttaisen vastaanoton vieraillessaan Suomessa

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpö vahvistaa, että Hagan linnalla tapahtui välikohtaus torstaina 10. joulukuuta.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi, että tuntematon henkilö pyrki torstaina sisään Ruotsin kruununprinsessa Victorian perheen kotiin.

Asian vahvistaa lehdelle hovin tiedottaja Margareta Thorgren.

– Linna porteilla tapahtui välikohtaus, mutta murtovarkaudesta ei ole kyse. Tämä on poliisiasia, Thorgren kommentoi. 

Hän ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, olivatko kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel tai perheen lapset prinsessa Estelle, 8, ja prinssi Oscar, 4, kotona tapahtumien aikaan.

– Mutta kuten varmasti tiedät, he työskentelevät tällä hetkellä paljon kotoa käsin, Thorgren totesi kuitenkin viitaten koronatilanteeseen, jonka vuoksi myös Ruotsin kuninkaalliset hoitavat tällä hetkellä suurimman osan työtehtävistään kotoaan käsin.

Myös Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on tietoinen tapahtuneesta, mutta pysyi vaitonaisena yksityiskohdista. Säpon tiedottaja Gabriel Wernstedt ei myöskään kertonut Expressenille tarkemmin välikohtauksesta, mutta vahvisti, että henkilö yritti pyrkiä sisään Tukholman liepeillä Solnassa sijaitsevaan Hagan linnaan.

Wernstedt heitti pallon Tukholman poliisille, josta kuitenkin kerrottiin, ettei paikalla ole poliisin mukaan tapahtunut rikosta, eikä ketään ole otettu kiinni.

– Olemme käyneet paikalla ja puhuttaneet vartijoita, jotka ovat paikalla ympäri vuorokauden, tiedottaja Eva Nilsson sanoi.

1800-luvun alussa Kustaa VI Adolfille valmistunut Hagan linna on ollut kruununprinsessan perheen koti vuodesta 2010 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat