Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa osti satojentuhansien eurojen luksus-Bemarin – kurvasi heti "väärän" linnan pihaan Silvia kyydissään

1:53
Kuningas Kaarle Kustaa järjesti viime syksynä todellisen yllätyksen – pienensi kuninkaallista perhettä

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia poistuivat viikonloppuna koronakaranteenistaan autoajelulle, tarkkasilmäiset havaitsivat. 

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia poistuivat koronapandemiaan liittyvästä eristyksestään Stenhammarin linnasta testaamaan kuninkaan uutta menopeliä, kertoo tarkkasilmäinen silminnäkijä ruotsalaislehti Expressenille.

Myös Ruotsissa yli 70-vuotiaita on suositeltu pysyttelemään kotioloissa ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Kaarle Kustaa ja Silvia kuitenkin kurvasivat Stenhammarin linnasta Västeråsin lähistöllä sijaitsevaan Strömsholmin linnaan lauantaina.

Lehden haastattelema Ann-Sofie Klint kertoo, että mukana olisi ollut myös kuninkaan sisar prinsessa Birgitta. Hän kertoo nähneensä, kuinka kolmikko kurvaili vappuaattona 74 vuotta täyttäneen Kaarle Kustaan uudella BMW:llä.

– Ilmeisesti he tahtoivat hetkeksi pois eristyksestä kuten minäkin, kalareissullaan kuninkaalliset bongannut Klint arveli.

Klintin nappaamasta valokuvasta käy ilmi, että kalliisiin ja nopeisiin autoihin mieltyneen kuninkaan uusi sininen menopelikään ei ole edullisimmasta päästä. BMW M8 Competitionin hinnat liikkuvat nimittäin Nettiauto-sivustolla lähellä 300 000 euroa.

Svensk Damtidningin mukaan kuninkaan kokoelmaan kuuluvat entuudestaan muun muassa DeTomaso Pantera Ferrari 599 GTB sekä Porsche 911 Targan. Lehti sen sijaan kertoo uuden BMW:n hinnan olevan matalampi kuin Nettiautossa: noin 1,7 miljoonaa Ruotsin kruunua, eli vajaat 160 000 euroa.

Kaarle Kustaan kallis hankinta on kuitenkin lehden mukaan herättänyt närää Ruotsissa.

– Kriisi. Yritykset menevät konkurssiin. Ihmiset menettävät työpaikkojaan. Ja kuningas ostaa 1,7 miljoonan kruunun auton. Hienoa esimerkkiä, esimerkiksi journalisti Gunnar Rehlin twiittasi.

Stenhammarin linnasta on Expressenin mukaan noin tunnin ajomatka Strömholmin linnaan.

Hovin tiedottaja Margareta Thorgren sanoo lehdelle, että kuningaspari noudattaa huolellisesti terveysviranomaisten ohjeita ja onkin pysytellyt jo viikkojen ajan Stenhammarin linnassa.

– Heillä on kuitenkin myös mahdollisuus tehdä pieniä retkiä rikkomatta suosituksia, sanoi Thorgren, joka ei kuitenkaan tahtonut kommentoida Expressenille lauantaista ajelua.

– Emme kommentoi yksityisiä retkiä, hän sanoi ja korosti jälleen Kaarle Kustaan ja Silvian olevan tarkkoina ohjeiden kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja