Kuningatar Silvia murheissaan koronan vaikutuksista – prinsessa Madeleinen unelmat Ruotsiin matkustamisesta murskaantuivat

Kuningatar Silvia kertoo avoimesti koronarajoitusten vaikutuksista kuningasparin elämään. Samaan aikaan vahvistettiin, ettei prinsessa Madeleinea nähdä tänään kruununprinsessa Victorian syntymäpäivillä.

Kevät ja kesä ovat olleet poikkeuksellista aikaa myös kuningas Kaarle Kustaalle ja kuningatar Silvialle koronavirusrajoitteiden takia.

Kuningaspari lomailee parhaillaan Sollidenin linnassa Öölannissa, jossa he osallistuivat tiistaina tyttärensä kruununprinsessa Victorian 43-vuotisjuhlallisuuksiin.

Paikalle saapuivat myös prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia perheineen, mutta kuninkaallisen perheen on kerrottu silti noudattavan visusti suositusta, jonka mukaan yli 70-vuotiaat isovanhemmat eivät ole lähikontaktissa lastensa ja lastenlastensa kanssa.

Kuningatar Silvia kertoi aiemmin tällä viikolla telealan yrittäjille pitämässään puheessa avoimesti mietteitään rajoituksista.

– Tämä kesä on erilainen. Isovanhempina kuningas ja minä jatkamme etäisyyden pitämistä, mutta teknologia on kuitenkin mahdollistanut sen, että voimme pitää yhteyttä lapsiimme ja lastenlapsiimme, kuningatar kertoi ja paljasti kuningasparin käyttävän muun muassa Zoomia, WhatsAppia ja Facetimea.

– Meidän sukupolvellemme tämä on ollut uusi ja ihmeellinen maailma, hän kehui.

Aiemmin Silvia on puhunut surustaan vielä suoremmin sanoin, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

– Tämä on tietysti vaikeaa myös meille. Sydäntäni särkee, kun emme voi olla yhdessä, lehti kertoo kuningattaren sanoneen aiemmin.

Kuningatar on varmasti murheissaan myös siitä, etteivät kaikki hänen lapsensa ja lastenlapsensa ole koolla Victorian syntymäpäivänä tällä kertaa. Yhdysvalloissa perheineen asuva prinsessa Madeleine ei nimittäin pääse mukaan juhliin koronapandemiaan liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi.

Asian vahvisti Expressenille hovin tiedottaja Margareta Thorgren.

– Prinsessa Madeleine oli toivonut, että he olisivat päässeet Öölantiin ja Ruotsiin kuten aiempinakin vuosina, Thorgren kertoi.

Matkustusrajoitusten on spekuloitu johtavan jopa siihen, ettei Madeleine perheineen pääse Ruotsiin tänä kesänä lainkaan. Myöskään Thorgren ei osannut vielä ottaa kantaa siihen, toteutuuko prinsessan haave Ruotsissa lomailusta tänä kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja