Mainos

Säpo tutkii: Onko Tukholman isku osa laajempaa suunnitelmaa?

Ruotsin suojelupoliisi Säpo selvittää parhaillaan, ovatko Tukholman eiliset pommi-iskut osa laajempaa terroriuhkaa.

Säpon turvallisuusyksikön johtajan Anders Thornbergin mukaan poliisi yrittää tutkia, oliko kyseessä vain yksittäinen isku vai Ruotsiin kohdistuva suurempi terrorisuunnitelma.

- Tutkimme nyt, onko muualla Ruotsissa samankaltaisen terrori-iskun uhkaa. Meillä ei ole siitä mitään merkkejä, mutta haluamme varmistaa, että kyseessä oli todellakin yksittäinen isku, Thornberg kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Säpo kertoi tiedotustilaisuudessa aiemmin tänään, että se tutkii kahta pommiräjähdystä terroritekoina. Tukholman keskustassa räjähti eilisiltana ensiksi auto, ja hetken kuluttua 28-vuotias mies räjäytti itsensä Drottninggatanin ja Bryggargatanin kulmassa.

Ruotsin poliisi ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut, liittyivätkö pommi-iskut toisiinsa. 15 minuutin sisällä tapahtuneet räjähdykset sattuivat muutaman sadan metrin päässä toisistaan.

Ruotsalaislehti Expressenin haastattelema terrorismiasiantuntija Magnus Ranstorp arvioi, että uusien hyökkäysten riski on nyt kasvanut.

- Muutkin näkevät nyt, että tällainen isku on mahdollista tehdä Ruotsissa. Me olemme nyt osa konfliktia, Ranstorp sanoo.

Säpo tutkii myös sitä, toimiko eilisen iskun tekijä yksin vai oliko hänellä apulaisia.

(MTV3 - AFP)

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.