Mainos

Sanomat kiinnostunut Svenska Dagbladetin omistuksesta

Sanoma Osakeyhtiö on kiinnostunut ostamaan viidenneksen ruotsalaisesta Svenska Dagbladetista, jos norjalainen mediakonserni Schibsted hankkii lehden omistukseensa. Sanomien varatoimitusjohtaja Martti Ojares sanoi radiohaastattelussa, että yhtiö ei neuvottele Svenska Dagbladetin ostosta, vaan asia hoidetaan Schibstedin puolelta.

-Me harkitsisimme noin viidenneksen osuuden ostoa ainoastaan siinä tapauksessa, että Schibsted ostaa lehden kokonaan. Mitään velvoitteita siihen ei ole, Ojares totesi.
Svenska Dagbladet on Ruotsin johtavia sanomalehtiä. Viime aikoina sen toiminta on ollut tappiollista. Ruotsalaisen Wallenbergien suvun investointiyhtiö Investor omistaa Svenska Dagbladetista 13 prosenttia. Muiden Wallenbergien yhtiöiden hallussa on 49 prosenttia lehdestä.

Investorin Thomas Nilsson kertoi eilen, että Wallenbergien suku harkitsee Svenska Dagbladetin säilyttämistä omistuksessaan. Yritys ei Nilssonin mukaan enää etsi lehdelle uutta omistajaa. Nilsson on tähän asti johtanut Svenska Dagbladetin myyntineuvotteluja.
-Nouseva taloussuhdanne ja Svenska Dagbladetin parantunut tulos saavat meidät harkitsemaan lehden säilyttämistä. Sen jälkeen tehtävämme olisi vain luoda tasapainoa ja työrauhaa toimitukseen, Nilsson sanoo.

Svenska Dagbladetin myyntineuvottelut Bonnierin omistaman Tidnings AB Mariebergin kanssa keskeytyivät sunnuntaina Ruotsin hallituksen vastustuksen takia. Hallitus on vastustanut Svenska Dagbladetin myyntiä Mariebergille, koska se merkitsisi media-alan liiallista keskittymistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.