Mainos

Sanomalehdessä kokeillaan liikkuvaa kuvaa

Kaksiulotteisen viivakoodin ja kamerakännykän avulla lehden lukija voi katsoa myös liikkuvaa kuvaa. Kamerakännykät ovat yleistyneet: vuoden lopussa joka kolmas puhelin pystyy lukemaan viivakoodin.

Hämeenlinnassa ilmestyvä Hämeen Sanomat ryhtyy ensimmäisenä suomalaisena sanomalehtenä välittämään liikkuvaa kuvaa.

Lehteen painetaan perjantaina jääkiekkojoukkue HPK:n kotiottelusta kertovan jutun yhteyteen kaksiulotteinen viivakoodi, jonka avulla lukija voi kamerakännykällään katsoa ottelun maalikoosteen.

- Odotamme mielenkiinnolla lukijoiden kommentteja uudesta palvelusta. Pilottikokeilun myötä saamme pään auki myös muille vastaaville palveluille, sanoi lehden päätoimittaja Olli-Pekka Behm.

Kyseessä on Hämeen Sanomia julkaisevan Aina Group -konsernin ja TeliaSoneran yhteinen projekti.

- Kaksiulotteinen viivakoodi tuo myös toisen kiinnostavan näkymän median toimintaan. Sanomalehti sidotaan mukaan monimediaiseen ketjuun. Lehdessä on koodi, aineisto netissä ja jakelukanavana on kännykkä, arvioi Aina Groupin uusmedia-asiantuntija Mauri Matsson.

Kamerakännykkä on yleistynyt tämän vuoden aikana. Vuoden lopussa arviolta kolmannes puhelimista pystyy lukemaan viivakoodin.

- Kaksiulotteinen koodi nopeuttaa mobiili-internetin käyttöä. Japanissa se on jo arkipäivää. Sitä käytetään muun muassa tiedon haun yksinkertaistajana, kertoi kehityspäällikkö Anne Mehtäläinen TeliaSonera Finlandista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.