Sankarillinen teko! Naapuri sammutti uhkaavan kerrostalopalon Joensuussa – "Siinä oli korkeintaan muutamia minuutteja aikaa"

Kerrostalon parvekkeelle palamaan jätetyt ulkotulet olivat lähellä saada aikaan suuren tulipalon Joensuussa sunnuntai-iltana.

Parvekkeella ollut helposti syttynyt irtaimisto ehti palaa kokonaan. Päivystävän palomestarin mukaan palo oli hyvin lähellä levitä rakenteisiin ja sitä kautta myös talon muille parvekkeille.

–  Siinä oli korkeintaan muutamia minuutteja aikaa. Yläpuolisellakin parvekkeella oli palavaa materiaalia, sanoo palomestari Sami Meriläinen.

Parvekkeelleen tulet jättänyt asukas ei itse ollut kotona, mutta uhkaavan tilanteen pelasti täpärästi taloyhtiön toinen asukas, joka havaitsi tulipalon. Ilmoitettuaan asiasta hätäkeskukseen hän ryhtyi itse sammutustoimiin ja sai liekit talttumaan jauhesammuttimella.

Palo oli jo sammunut pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Meriläinen kiitteleekin vuolaasti sammuttajaa.

–  Haluan korostaa hänen esimerkillistä toimintaansa. Ilman sitä olisi ollut akuutti riski, että palo leviää useampaan asuntoon.

Nyt yhtäkään talon asunnoista ei ollut tarvetta tyhjentää asukkaista. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi raivata palanut parveke ja tuulettaa talon rappukäytävä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja