Mainos

Sankarikapteeni käytti ainoan oljenkortensa

New Yorkin turmakonetta ohjannut lentokapteeni Chesley "Sully" Sullenberger oli vailla vaihtoehtoja, kun lintuparvi tukahdutti matkustajakoneen molemmat turbiinit vain 900 metrin korkeudessa pian nousun jälkeen.

Sullenberger ohjasi rampautuneen koneensa harkitusti ja hallitusti Hudsonjokeen ja pelasti 155 ihmisen hengen.

US Airwaysin lento numero 1549 pääsi matkaan puolisen tuntia myöhässä New Yorkin La Guardian lentokentältä eilen iltapäivällä. Vain joitain minuutteja nousun jälkeen ohjaamo ilmoitti lennonjohdolle, että lintuparvi oli iskeytynyt Airbus A320-koneen molempiin CFM56-sarjan moottoreihin ja ne olivat poissa pelistä.

Sullenbergerin oli tehtävä nopeita päätöksiä koneen leijaillessa New Yorkin ja New Jerseyn ilmatilassa. Paluu La Guardian kentälle oli mahdoton ajatus, koska kenttä oli liian kaukana. Laskeutuminen pienelle Teterboron kentälle New Jerseyssä oli myös poissuljettu vaihtoehto, joten ainoa oljenkorsi oli uhkarohkea yritys suoraan jokeen.

- Lennonjohdolle kävi selväksi, että hän aikoi yrittää laskeutumista Hudson-jokeen, Yhdysvaltain lennonjohtajien yhdistyksen tiedottaja kertasi tapahtumia.

Tutkassa näkyi, kuinka lähes 10 vuotta vanha kone koukkasi useaan kertaan jyrkästi vasemmalle joen suuntaan. Se lensi matalalla George Washingtonin sillan ylitse ja nostatti ilmaan valtavan vesipatsaan iskeytyessään jokeen.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.