Mainos

Sandvik irtisanoo Suomessa yli 200 henkilöä

Ruotsalainen Sandvik-konserni aikoo irtisanoa Tampereen, Turun ja Lahden yksiköistään 235 toimihenkilöä ja työntekijää. Ankarin leikkaus tehdään Tampereen Tamrockissa, jossa irtisanotaan 130 toimihenkilöä ja 50 työntekijää. Turussa vähennetään 40 toimihenkilöä ja Lahdessa 15 toimihenkilöä. Tamrock valmistaa kaivosteollisuuden koneita ja laitteita. Yhtiön palveluksessa on Tampereella noin 800 henkeä, joista puolet on toimihenkilöitä.

Sandvik-konserniin kuuluva Mining & Construction -liiketoimintalue (SMC) tiedotti henkilöstön vähennyksistä perjantaina. Yt-neuvottelut irtisanomisista aloitettiin myös tänään. SMC:n tiedotteen mukaan irtisanomiset on tarkoitus toteuttaa viimeistään ensi vuoden ensimmäisellä viikolla.

Tamrockin Tampereen tehtaiden teollisuustoimihenkilöiden luottamusmies Pirkko Uotilan mukaan henkilöstö oli tyrmistynyt työnantajan ilmoitettua 130 toimihenkilön irtisanomistarpeesta.
-Tällaisiin henkilömäärään emme olleet ajatuksissamme varautuneet, hän sanoi.
Uotilan mukaan työnantajapuoli ei tänään kertonut, mihin toimihenkilöryhmiin tai osastoihin leikkaukset kohdistetaan.

SMC on jo aiemmin tänä syksynä ilmoittanut henkilöstön tilapäisistä lomautuksista Tampereella ja Turussa. Lomautusten syyksi on mainittu heikentynyt tilauskertymä. SMC:n tiedotteen mukaan nyt tehtävät henkilöstövähennykset johtuvat liiketoiminta-alueen uudelleenorganisoinnista. Sen tavoitteena on vahvistaa liiketoiminta-alueen kilpailukykyä. Uudelleenorganisoinnin yhteydessä on todettu olevan tarvetta huomattaviin henkilöstövähennyksiin liiketoiminta-alueen eri toiminnoissa maailmanlaajuisesti.

Ruotsissa on aloitettu ammattiliittojen kanssa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä. Suunniteltujen muutosten tarkoituksena ei ole siirtää yhtiön toimintoja pois Suomesta, todetaan SMC:n tiedotteessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.